Kralj paštete i čajne kobasice seli proizvodnju u BiH i Srbiju
Čak 42 trgovine preuzeli su Ribola i Gavranović, a dućane Dione i skladišta – Konzum.
Komentari 93
Znači svima (Austrija, Slovenija, Poljska, Češka itd.) je isplativo (unatoč 3-4 puta skupljoj radnoj snazi) imati vlastitu proizvodnju uz pogon za preradu (osim ovome). A onda kupuje robu od tih istih (kojima se ne isplati, jel), i naravno da muda mu ti daju ono najlošije što im ostane i što ne žele koristiti u svojim pogonima. Uništi svoj proizvod s tim i čudi se što prodaja pada. On je najobičniji trgovac, a ne proizvođač. Sretno ti u BiH, a svim Hrvatima poruka da bojkotiraju robu.
Znači, kakve veze sad ovaj ima s hrvatskom, kupuje robu iz uvoza, prerađuje ju u drugoj zemlji, i nada se prodaji u hrvatskoj, i otpušta radnike. Bojkot robe. Upropastio je vlastitu firmu i sad mu je kriva Hrvatska. Proizvodi smeće.će. Da se pozicionirao kao pozdan kvalitetan proizvođač s provjerenim dobavljačima imao bi šanse.
Vuku njega korijeni na istok, a koliko sam se nadao da će Gavrilović biti onakav kakav je bio prije rata, ni malo! Taj se nije vruć hladne vode napio!!!! Uništio je i ono zadnje što je moglo Petrinju pozlatiti, ovakoko je pokazao kako to vagabunti rade – rasprodaj, pokrij sinove dugove i bla bla bla! Fuj nad fuj! I kakav KRALJ PAŠTETE – kraljevi su bili svi radnici koji su napravili ovaj „novi Gavrilović“
E sad bu zišla linija salama : "dušan silni", hrenovke "obilić", te čvarci "marka kraljevića".
Posljedice ulaska u EU... di su sad oni pametnjakovići koji su pričali o istupanju na tržište od 500 milijuna stanovnika?? europi možemo ponudit robu koje oni nemaju dovoljno, a to je maslinovo ulje i vino, sve ostalo će propast zbog konkurencije koja će nas uništit masovnom industrijskom proizvodnjom i nižim cijenama koje naši poduzetnici i poljoprivrednici ne mogu pratit. Amen
ja kao doktor kemije od gavrilovića nisam kupio ništa godinama jer znam što se događa s uvoznim mesom iz poljske koje se koristi u gavrilovićevim proizvodima
zanimljivo je to kak se u hrvatskoj ništ ne isplati proizvoditi, evo španjolci proizvode najbolji pršut na svijetu od svinje pata negra koja jede samo žir i živi u divljini, kak se njima to isplati, i da, kilogram tog pršuta košta 130 eura i ljudi u europi ga kupuju ko blesavi, normalno da normalni svijet ne želi gavrilovićeve proizvode kad meso kupuje od poljaka čije farme drže američke korporavoje i proizvode mese n a američki način, a to je da sav škart stave na kup i onda ga dobro natope kemikalijama kako bi uništili sve bakterije, viruse i svu drugu gamad jer ništa ne ulažu u preventivnu žaštitu svinja, njihovo rješenje je kemija, i tko će onda kupovati gavrilovićeve proizvode
Gavrilovic je od vrhunske firme postao tek losi mesni preradjivac. I sada ide gdje mu je i mjesto - u Srbiju. Nikad se ne vratio. Eto do kud vodi ljudska pohlepa i neskromnost.
Ma nek ide ,nek idu svi samo nek se nakon pet -set godina ne vracaju nazad kao Todoric koji sad raprodaje u srbiji. oci bile gladnije od svega... ja sebi sam napravim domace koliko mi treba pa bili u EU EU ili ne... Bar znam sta jedem...
dakle koliko god bili ukusni, za mene su od danas mrtvi proizvodi gavrilovića... a i moram pratiti svoju kvartovsku Dionu, da ne bum na mala vrata kupovao od Todorića :D
Ne žalimo za njim ionako ima najskuplje proizvode,a vidi i on sam da nije za Europsku Uniju pa je skužio da mu je mjesto tamo gdje i pripada
U ovoj munjozi od države drugo nam i ne ostaje...pa daj pogledajte ministra gospodarstva...joj meneeee...tik, tik , tik
To je ješ jedan lovaš koji se htio obogatiti trgovinom, bez vizije budućnosti i razvoja brenda i kvalitete. Neki mali proizvođači sireva i pršuta, prodaju sve zaliha i rezervirani svaku godinu, restoranima i hotelima koji imaju stalne goste, a ovajvaj sa tisućama hektara, famrmama, proizvodnjom i preradom te na kraju i distribucijom nije mogao staviti kvalitetan proizvod na police. Ajde neka netko to objasni, kako jedni sa 1000 X manjim kapitalom proizvode daleko bolju robu po sličnoj cijeni. Odgovor: Drugi nisu kupovali jahte i mijenjali S klasu svaki put kada izađe nova linija.
za ovo je kriva država i svi bivši gradonačelnici petrinje,danas se nama petrinjcima gadi čuti ime gavrilović jer petrinji ništa nije dao,baš ništa jer nije u stanju bio napraviti niti jednu mesnicu u petrinji,ništa nije sagradio već je to sve napravio boro mikelić,on NIŠTA,ebeš tvornicu u kojoj glavnu riječ vode frizer i avijatičar,trebo je novinar na kraju i upitati ljude tko mu je i što njegov sin rasipnik,fuj,za ovoga austrijskog mafijaša bi se pod hitno trebalo poigrati DORH
Đuro je hedonista ,što u prvoj fazi nije pokazao ali zato u drugoj fazi(mislim razvoja Gavrilovića) to obilato pokazuje.Jahte auti motori ...Možda čovjek ima pravo.Samo jednom se živi.Reinkarnacija je samo zabluda , a i da je stvarnost pitanje je daa li bi se ponovno rodio kao Đuro ili možda kao neka svinja.Sigurno je da je bojeći se da se ne rodi kao svinja smanjio i uzgoj istih u Banovini i proizvodnju mesa i prerađevina od mesa.Bravo Đuro i ti si počeo davati svoj obol propasti Hrvatske industrije.Dakle proradili su tvoji bizantinski instinkti.
Tko god malo čita sto kupuje, primjetio je da su im proizvodi PREPUNI aditiva i pojačivača okusa. Omjeri mesa su ispod prosjeka ostalih proizvođača i velika većina konzerviranih proizvoda se radi isključivo sa svinjetinom. Tako da Gavrilović ODAVNO nije znak kvalitete i izbjegavam njihove suhomesnate proizvode jer to za mene i nije hrana. Njihov haše sprži usta kao čips i jedini okusi koji se osjete su sol i mononatrijev glutaminat. Toplo savjetujem svima da potpuno izbace industrijske suhomesnate proizvode i konzerviranu hranu sa jelovnika bez obzira na proizvođača.
nula bodova, nema od gavrilovic proizvoda ni grama onoga kaj se proizvodilo prije rata - izbjegavati jos jednog tajkuna koji nacionalno prezire a guzicu stiti preseljenjem u bosnu i srbiju.
Sin jedinac Georg ..., jel to staro hrvatsko ime ..?!
Tja, ubila Đuru konkurencija i skupa država. Problem Gavrilovića je što nikada nije prerastao u pravu kompaniju, već se uvijek upravljalo njime kao lokalnom mesnicom. Pa je tako mladi Georg upravljao kompanijom, njegova supruga marketingom, mama se bavila nabavom mesa, punac nabavom svega ostalog, itd. Naravno da je sve otišlo kvragu, što agresivno reklamom PIK Vrbovca, što lošom prodajnom politikom i lošim investicijama. Kvaliteta je pred 10 godina bila OK, no forsiranjem jeftinijih, masovnih proizvoda, te pokušajem spuštanja cijena sve skupa je postalo loše. Lako je bilo Gavriloviću kada nije bilo konkurentske paštete ili konkurentske zimske ili šunke, no danas uz gomilu proizvoda, nije se uspio izboriti na tržištu. Prvenstveno radi krive razvojne politike i krivih procjena.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
munjara kao i 99 posto hrvatskih poduzetnika,kupuje meso u poljskoj,makedoniji,srbiji,proizvodi šatro kvalitetu i kuka kako ne ide,nekad je cijela banovina proizvodila sirovinu za gavrilović i nije bilo dosta,nekad su i salame imale okus,a danas samo vodica s okusom salame,otužna hrvatska stvarnost