Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podržimo održivo

Konferencija o prilici za bolju Hrvatsku

HGK
Foto: HGK
14.03.2019.
u 13:11

Cilj konferencije je i prenijeti primjere najbolje prakse predstavnika različitih sektora vezano za primjenu ciljeva održivog razvoja.

Hrvatsku u srpnju ove godine na Političkom forumu UN-a čeka predstavljanje prvoga dobrovoljnog nacionalnog pregleda o ostvarenju 17 ciljeva održivog razvoja. Dokument koji će prikazati naš napredak u pitanjima poput dostupnosti i kvalitete obrazovanja i zdravstva, dostojanstvenog rada i ekonomskog rasta, razvoja odgovornih i učinkovitih institucija, razvoja i pristupa  tehnologiji ujedno je i središnja tema konferencije Podržimo održivo u organizaciji HGK, koja će 25. ožujka u Muzeju suvremene umjetnosti okupiti ključne aktere za primjenu Programa održivog razvoja 2030. Ujedinjenih naroda.

Cilj konferencije je i prenijeti primjere najbolje prakse predstavnika različitih sektora vezano za primjenu ciljeva održivog razvoja. Tako će predavanje održati Diana Helen Madunic, veleposlanica Švedske u Hrvatskoj koju je 2005. švedska Vlada imenovala na mjesto Veleposlanice za društveno odgovorno poslovanje koja je ujedno koordinirala i pripremu pregleda za Švedsku s poslovnom zajednicom. Cillian Lohan, predstavnik Europskog gospodarskog i socijalnog odbora, govorit će o načinu mobilizacije organizacija iz različitih sektora na primjenu ciljeva održivog razvoja i što EU može raditi bolje u njihovoj primjeni.

U sklopu konferencije održat će se i dvije panel diskusije. Nakon panela o izazovi primjena ciljeva i mogućim prioritetima nacionalnog akcijskog plana – u kojem će sudjelovati predstavnici tri ključna provedbena ministarstva, regionalnog razvoja i fondova EU, vanjskih i europskih poslova, zaštite okoliša i energetike i HGK – slijedi i panel diskusija o digitalnoj revoluciji, kao jednoj od šest područja ključnih za dugoročnu održivost do 2050., u kojem će sudjelovati i predsjednica Uprave Ericsson Nikola Tesla Gordana Kovačević i predsjednik Instituta za javnu Upravu prof. dr. sc. Ivan Koprić. Oni će razmotriti poveznice ciljeva usmjerenih na razvoj ICT tehnologije i jačanja odgovornih i uključivih institucija.

Organizator konferencije je Hrvatska gospodarska komora, uz ICC Hrvatska kao suorganizatora. Konferencija se održava uz pokroviteljstvo Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova. Programski partneri konferencije su Veleposlanstvo Kraljevine Švedske i Ericsson Nikola Tesla, Austrijsko Veleposlanstvo - Advantage Austria i Hauska & Partner. Program konferencije dostupan je OVDJE.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije