Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Konferencija o novom modelu rasta hrvatskoga gospodarstva

kosor, vlada, rođendan (1)
Marko Prpić/PIXSELL
PR
Autor
PR članak
15.11.2010.
u 08:00

U organizaciji Poslovnog dnevnika i časopisa Banka konferencija će se održati sljedeći ponedjeljak, 22. studenoga, pod pokroviteljstvom predsjednika dr. Ive Josipovića

Neposredno uoči donošenja državnog proračuna za 2011. ruši se još jedan od hrvatskih nedavnih uzora - keltski tigar. I dok Hrvatska, u predizbornoj godini i s pogledom iz čekaonice Europske unije, mašta o stabilizaciji i stopi gospodarskog rasta između jedan i dva posto BDP-a, sve su glasniji zahtjevi za pozivanjem MMF-a, što su mnoge zemlje već odradile.

Može li Hrvatska sama promijeniti nepoduzetničku klimu, pronaći alternative iscrpljenim modelima rasta koji su se proteklih godina temeljili na privlačenju inozemnih stranih ulaganja, inozemnom zaduživanju te potom infrastrukturnim projektima? Mogu li hrvatske političke elite, i vladajući i oporba, postići suglasnost o nužnosti poticanja privatnih ulaganja?

Poslovni dnevnik, kao vodeća biznis novina u Hrvatskoj, i mjesečnik Banka vjeruju da je to moguće te su stoga pokrenuli zajednički projekt Poslovnog foruma. "Novi model rasta hrvatskoga gospodarstva" naziv je konferencije koju organiziraju sljedeći ponedjeljak, 22. studenoga, pod pokroviteljstvom predsjednika RH dr. Ive Josipovića. Uvjereni su da je optimističan scenarij hrvatskoga gospodarskog rasta moguć pod uvjetom brzog uklanjanja svih prepreka investicijama i stavljanja državnog aparata na svim razinama u službu investitorima, a time posredno i građanima kroz otvaranje novih radnih mjesta.

U Poslovnom dnevniku, a to je i procjena vodećih ljudi u hrvatskoj poslovnoj zajednici, ocjenjuju da najviše prostora za nove investicije ima u sektorima energetike, poljoprivrede i prehrambene industrije, turizmu i prometu. Žele uz pomoć lidera u pojedinim branšama detektirati sve prepreke koje stoje pred investitorima u realizaciji potencijalnih projekata i predložiti mjere za njihovo uklanjanje. Žele ponuditi i odgovor na pitanje kako nam EU može u tome pomoći.

Konferencija "Novi model rasta hrvatskoga gospodarstva" samo je prvi javni korak na tom njihovom putu.

Želite prijaviti greške?