Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oživljavanje gospodarstva

Kamp sa 170 montažnih kućica kao mamac za turiste dubljih džepova

kamp
Foto:
1/2
08.03.2016.
u 13:45

Izrada projektne dokumentacije je pri kraju, a jedinstveni autokamp gradio bi se u nekoliko faza u sklopu sportskog centra Poloj

Brođani bi već ovog ljeta mogli u svom gradu dobiti veliki autokamp, jedini na potezu od Zagreba do Beograda. Projektnom dokumentacijom koju financiraju Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica i čija se izrada privodi kraju predviđeno je da budući kamp u Sportsko-rekreacijskom centru Poloj bude sastavljen od 170 montažnih kućica, koje će zbog neposredne blizine Save i opasnosti od visokog vodostaja i poplava biti postavljene na pontonske splavi ili stupove. Tako bi se u jednoj sezoni moglo ostvariti između 25.000 i 30.000 noćenja.

Imovinskopravni odnosi

Projekt gradnje kampa u budućnosti bi mogao biti itekako isplativ jer ne treba zaboraviti kako autocestom kroz Slavonski Brod svake godine prođe oko 16 milijuna vozila. Osim toga, riječ je o turistima veće platežne moći, koji sami sebi određuju gdje i koliko će boraviti. Ako im ponudimo dobar sadržaj, oni će se sigurno zadržati i koji dan dulje – kaže slavonskobrodski gradonačelnik Mirko Duspara.

Prema njegovim riječima, realizacija ideje ide malo sporije zbog kompliciranih imovinskopravnih odnosa. Naime, Poloj je u vlasništvu Republike Hrvatske. Grad je dobio koncesiju na 30 godina, ali prije same gradnje treba ispoštovati odredbe koncesijskog ugovora s Hrvatskim vodama.

Trenutačno se radi na legalizaciji objekta Društva Naša djeca, u kojemu će biti recepcija i toalet, a zatim slijedi ishođenje lokacijske i građevinske dozvole. Jedinstveni autokamp gradit će se u dvije faze. U prvoj bi se izgradile 103 smještajne jedinice uz sve javne popratne sadržaje. U drugoj fazi gradnje izgradilo bi se još 70-ak smještajnih jedinica i dodatni sanitarni čvor.

Već ove sezone

– Turisti koji namjeravaju spavati u šatorima i kamp-prikolicama kamp će vjerojatno moći koristiti već ove sezone, dok gradnja montažnih kućica i početak rada u punom opsegu ovise o dozvolama i sredstvima koja ćemo dobiti od Ministarstva i HTZ-a – dodaje Duspara.

Zahvaljujući neposrednoj blizini autoceste i graničnog prijelaza, Brod ima velik kamperski potencijal. Riječ je o jednom od najpopularnijih oblika smještaja u Hrvatskoj, na koji otpada četvrtina svih turističkih noćenja. U brodskoj Turističkoj zajednici vjeruju kako će projekt pridonijeti ekonomskom pokretanju grada i županije. 

>> Kliman najavljuje 670 milijuna eura investicija u turizam 

>> Za sufinanciranje 34 projekta javne turističke infastrukture 17 milijuna kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije