Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hoće li sela ostati napuštena?

Kako zadržati život i zaposlenost na selu

Čigoć
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
22.04.2016.
u 13:56

Hrvatska poljoprivreda danas se nalazi na prekretnici, a portal Agrobiz.hr želi povezati ljude i ponuditi im ideje za posao u poljoprivredi

Što je novo na Agrobizu?

Potražite veliki specijal o traktorima i mehanizaciji koje koriste hrvatski poljoprivrednici i agrobiznis tvrtke. Brojna su pitanja na koja s portala Agrobiz.hr žele pronaći odgovor.

Kolika je starost mehanizacije i je li vozni park na selu spreman za obnovu? Koliko će se iz EU novca iskoristiti za nabavku traktora i mehanizacije? Hoće li EU novac pokrenuti tržište traktora i poljoprivredne mehanizacije?

Priča OPG tjedna dolazi iz Drenovca, sela nekoliko kilometara od granice s Hrvatskom, koje se bavi proizvodnjom magarećeg mlijeka. Mlijeku magarica pripisuju se različita svojstva, od toga da liječi astmu, bronhitis, probleme s kožom, ali još uvijek nije do kraja poznato je li uistinu tako djelotvorno. No, vrijedni domaćin Jurić ima kupce od Hrvatske do Švicarske.

 

Globalno selo donosi priču o Čigoću, prvom Europskom selu roda. U njemu živi više bijelih roda nego ljudi i prema broju gnijezda ovo mjesto ima najbrojniju populaciju roda u Europi.

Posjetite Agrobiz.hr i čitajte dnevno nove vijesti i zanimljivosti. Potražite Agrobiz i na Facebooku i slobodno podijelite svoja razmišljanja o portalu, kao i ideje za sadržaj koji biste voljeli čitati u budućnosti. 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije