Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kunu po kunu

Kako uštedjeti čak 26.000 eura za pet godina štednje?

Milena Nestić
Pixsell
24.05.2012.
u 15:58

Sudionica akcije Kunu po kunu usporedila je uz pomoć financijskog savjetnika uvjete kupnje obiteljskog doma i shvatila da joj se štednja najviše isplati

 

Milena Nestić, sudionica akcije Kunu po kunu rekla je da joj je cilj kroz pet godina odseliti od roditelja i kupiti kuću u Međimurju. "Njezina prednost je to što je mlada i ne mora žuriti, a ima siguran smještaj kod roditelja. To su odlični preduvjeti za pokretanje stambene štednje", rekao je nakon sastanka s Milenom financijski ekspert Zoran Balija iz tvrtke Progreso. 
Naime, Milena (26) se namjerava dodatno obrazovati uz rad nakon završnog studija strojarstva, pa ne namjerava odmah zasnovati obitelj. Želja joj je kupiti ili sagraditi kuću u rodnom Međimurju, ali nigdje ne žuri. Smatra da će joj za taj plan trebati oko 50.000 eura, a i sama je već razmišljala o uplatama u stambenu štednju. 
Svjesna je da u razmjerno kratkom roku ne može uštedjeti dovoljno, pa je zato zatražila od Zorana Balije da za nju napravi izračun u kojem bi usporedio stvarni trošak kupnje takve kuće na osnovi zajma iz stambene štednje i klasičnog bankovnog kredita. 
Stoga joj je on izradio usporedbu iz koje će moći lakše procijeniti isplativost stambene štednje i stambenog kredita.
Ostatk članka pročitajte na Pametnoj kuni.

 

Milena Nestić, sudionica akcije Kunu po kunu, rekla je da joj je cilj kroz pet godina odseliti od roditelja i kupiti kuću u Međimurju. "Njezina je prednost to što je mlada i ne mora žuriti, a ima siguran smještaj kod roditelja. To su odlični preduvjeti za pokretanje stambene štednje", rekao je nakon sastanka s Milenom financijski ekspert Zoran Balija iz tvrtke Progreso. 

Naime, Milena (26) se namjerava dodatno obrazovati uz rad nakon završnog studija strojarstva, pa ne namjerava odmah zasnovati obitelj. Želja joj je kupiti ili sagraditi kuću u rodnom Međimurju, ali nikamo ne žuri. Smatra da će joj za taj plan trebati oko 50.000 eura, a i sama je već razmišljala o uplatama u stambenu štednju. Svjesna je da u razmjerno kratkom roku ne može uštedjeti dovoljno, pa je zato zatražila od Zorana Balije da za nju napravi izračun u kojem bi usporedio stvarni trošak kupnje takve kuće na osnovi zajma iz stambene štednje i klasičnog bankovnog kredita. Stoga joj je on izradio usporedbu iz koje će moći lakše procijeniti isplativost stambene štednje i stambenog kredita.

Ostatak članka pročitajte na Pametnoj kuni.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije