Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekt Kunu po kunu

Kako napredovati na poslu? Naučite voditi i uklopiti se

kunu po kunu
Vedran Mušura
04.06.2012.
u 14:02

Mladi stručnjaci moraju imati razvijene vještine komunikacije kako bi napredovali. Doznajte što o tome kaže Martina Trboglav, psihologinja iz centra Ramiro

 

Već nakon nekoliko minuta razgovora s Milenom, stekla sam dojam da je riječ o vrlo zreloj mladoj osobi, ugodnoj u kontaktu i razumnoj, koja jako dobro može sagledati situaciju u kojoj se nalazi, biti svjesna svojih snaga i mogućnosti, kao i vještina koje želi dodatno razvijati kako bi mogla ostvarivati dobre poslovne rezultate. 
Milena se, na svom prvom radnom mjestu, susreće s uobičajenim izazovima većine mladih visokoobrazovanih stručnjaka, pogotovo ukoliko su postali dio sredine gdje dosta drugih kolega nema fakultetski stupanj naobrazbe, a istovremeno iza sebe imaju već puno godina iskustva. Osim upijanja velike količine novih informacija, ulaska u sam sadržaj posla i otkrivanja sebe u poslovnom smislu, mladi stručnjaci danas moraju imati visoko razvijene vještine komunikacije, prezentacije i utjecanja na druge, kako bi mogli uspješno obaviti ono što se očekuje od njih, a istovremeno se uklopiti u radnu sredinu. 
Ostatak članka pročitajte na Pametnoj kuni. 

 

Već nakon nekoliko minuta razgovora s Milenom stekla sam dojam da je riječ o vrlo zreloj mladoj osobi, ugodnoj u kontaktu i razumnoj, koja jako dobro može sagledati situaciju u kojoj se nalazi, biti svjesna svojih snaga i mogućnosti, kao i vještina koje želi dodatno razvijati kako bi mogla ostvarivati dobre poslovne rezultate.

Milena se, na svom prvom radnom mjestu, susreće s uobičajenim izazovima većine mladih visokoobrazovanih stručnjaka, pogotovo ako su postali dio sredine gdje dosta drugih kolega nema fakultetski stupanj naobrazbe, a istodobno iza sebe imaju već puno godina iskustva. Osim upijanja velike količine novih informacija, ulaska u sam sadržaj posla i otkrivanja sebe u poslovnom smislu, mladi stručnjaci danas moraju imati visoko razvijene vještine komunikacije, prezentacije i utjecanja na druge kako bi mogli uspješno obaviti ono što se očekuje od njih, a istodobno se uklopiti u radnu sredinu. 

Ostatak članka pročitajte na Pametnoj kuni. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije