Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podrška poljoprivrednicima

Kako domaće osiguranje podupire razvoj poljoprivrednika i domaće proizvodnje

Croatia osiguranje
Foto: Pixabay
1/3
05.05.2021.
u 09:30

Uz ovu opciju poljoprivrednici se mogu fokusirati na domaću proizvodnju i razvoj bez brige o iznenadnim neprilikama

Vremenske neprilike i iznenadne promijene najgori su neprijatelj domaćim poljoprivrednicima. Najbolje to znaju oni koji se, primjerice, bave uzgojem kukuruza cijeli život. Poljoprivrednici nerijetko misle da je dovoljan samo trud i rad, dok ih priroda ne nauči nešto drukčiju lekciju. Jedan od najgorih scenarija za poljoprivrednike jest suša uslijed koje strada sav trud i uloženo vrijeme. To više ne mora biti tako.

Indeksno osiguranje odlična je opcija kada je riječ o domaćoj proizvodnji i zaštiti poljoprivrednika. Uz njega, neometano se mogu posvetiti radu i razvoju, računajući na potpunu podršku u slučaju nepogodnih situacija. Zato je važno informirati se i svoje usjeve zaštititi na vrijeme.

Croatia osiguranje je u tome napravilo poseban iskorak, s obzirom na to da koriste najmodernije satelitske tehnologije za prikupljanje podataka o vlažnosti zemlje. Takvo prikupljanje podataka omogućuje im kontinuirano praćenje i ubrzava cijeli postupak isplate klijenta.

Osiguranje nužan korak za razvoj

Kada se nesreća dogodi i iznenadno stradaju usjevi, bez podrške kvalitetnog osiguranja, oporavak od štete je vrlo težak. Zato možemo reći da je upravo osiguravanje potez s kojim bi svi poduzetnici trebali računati.  

Croatia osiguranje kao tržišni i digitalni lider koji kontinuirano ulaže u razvoj novih proizvoda u ovakvim se slučajevima pokazao kao pravi izbor. Svojim atraktivnim ponudama ne samo da u potpunosti štite hrvatske poljoprivrednike, već naprednim digitalnim rješenjima postavljaju trendove po pitanju digitalizacije usluge osiguranja na tržištu.  

Ovaj visoko tehnološki sofisticiran proizvod još je jedan korak u digitalizaciji industrije osiguranja kojim Croatia želi odgovoriti na izazove budućnosti. Suša je postala sistemski rizik za poljoprivrednike, a njene posljedice uslijed klimatskih promjena postaju sve ozbiljnije. Indeksnim osiguranjem od nedostatka vlage u tlu  koji postaje standard u svijetu, iz Croatia osiguranja potiču razvoj domaće poljoprivrede, a time i osiguranicima osigurati još naprednije iskustvo osiguranja.

Suradnja s Croatia osiguranjem brza je i jednostavna, a potporom iz Europskog poljoprivrednog fonda i proračuna Republike Hrvatske može se pokriti 70 posto premije osiguranja.

Foto: Canva

Prijave do 15. svibnja

Indeksno osiguranje moguće je ugovoriti kao dopunski rizik uz ugovaranje osnovnog rizika: tuča, požar i udar groma, do 15. svibnja 2021. godine, stoga ne čekajte zadnji čas. Ovo osiguranje namijenjeno je prvenstveno poljoprivrednicima koji se bave proizvodnjom kukuruza, soje, suncokreta i šećerne repe na području kontinentalne Hrvatske i čija je biljna proizvodnja (površine s nabrojanim kulturama) evidentirana u sustavu za identifikaciju poljoprivrednih parcela i evidenciju uporabe poljoprivrednoga zemljišta u digitalnom grafičkom obliku (ARKOD sustav).

Moguće ga je ugovoriti u najbližoj poslovnici Croatija osiguranja d.d., a putem ispunjenog upitnika na njihovoj stranici moguće je zatražiti ponudu za osiguranje. Realne cijene, uz minimalno čekanje na uslugu i lak dogovor prednosti su ugovaranja Croatia osiguranja. Njihovi zadovoljni klijenti već godinama potvrđuju pozitivna iskustva i rezultate kada je riječ o osiguravajućim uslugama.

Izgled upitnika
Foto: Croatia osiguranje

Croatia osiguranje nudi visokotehnološki proizvod kakvih ima tek nekoliko u Europi. Naime, indeksno osiguranje znači da se mrežom satelita prati vlažnost tla koja je visoko korelirana s prinosima pojedinih parcela i to na dnevnoj bazi za svaku parcelu veličine 100 x 100 metara. Ako na kraju razdoblja koje traje od 15. lipnja do 15. kolovoza pojedine parcele imaju sušno razdoblje, isplaćuje se naknada za smanjene prinose bez izlaska procjenitelja na teren.

Isplata u ovim slučajevima tako je u potpunosti automatizirana. Vrši se na temelju dobivenih satelitskih podataka o vlažnosti tla, ovisno o ugovorenom modelu čime se omogućava transparentnost i jednostavan proces mjerenja. Ovakvim proizvodom, Croatia osiguranje dokazalo je zašto je tržišni lider kada je riječ o osiguranju. Svakodnevno pomaže razvoju domaće proizvodnje, ujedno postavljajući visoke svjetske standarde.  

Sadržaj omogućilo Croatia osiguranje.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije