Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HGK

Izraelci traže kvalitetu i spremni su je i platiti

Predstavnici HGK-a u Tel Avivu
Foto: HGK
03.07.2018.
u 18:15

Trgovinska razmjena između Hrvatske i Izraela u 2017. je iznosila 65,6 mil. eura, od čega 51,3 mil. otpada na hrvatski izvoz, a 14,2 na uvoz

Hrvatska i Izrael prijateljske su zemlje s odličnim bilateralnim odnosima, a dosadašnja skromna suradnja je u porastu.

Nakon blagog pada gospodarskih odnosa u 2017., ohrabruje porast od 35% u prvom kvartalu 2018., što pokazuje da smo krenuli u pravom smjeru – istaknuo je potpredsjednik HGK za međunarodne poslove i EU Ivan Barbarić na gospodarskom forumu u Tel Avivu, u sklopu posjete hrvatskoga gospodarskog izaslanstva Izraelu. Direktor izraelskog Instituta za izvoz Gadi Arieli naglasio je kako Izrael ima snažno razvijenu vojnu industriju, a iz dosadašnjeg iskustva pokazalo se da se suradnja koja počne na tom području uvijek prelije i na civilne industrije.

– Europa nam je glavni partner u ukupnoj trgovini i zato nam je Hrvatska važna, želimo da naše tvrtke kod vas otvaraju podružnice i tako postanu dio jedinstvenog europskog tržišta – kazao je Arieli.

Velimir Janković, čelnik Pozamanterije MTČ, specijalizirane za tehnički tekstil za vojnu opremu, hvali Izraelce kao vrlo pouzdane poslovne suradnike. Denis Matijević iz Marinade kaže pak kako najviše izvozimo kompote, a tržište Izraela je vrlo potentno jer kupci vole kvalitetne proizvode koje su spremni i adekvatno platiti. 

Konferencija Hrvatska kakvu trebamo, 5 godina u EU

Predstavnici HGK-a u Tel Avivu
1/36
Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
18:31 03.07.2018.

placena je ulaznica suradnje sa izraelom u iznosu 2.5 milijardi kuna za pocetak za letece metalne zmajeve u vidu borbenih zrakoplova. .za nista...i u nista...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije