Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALITETNO UPRAVLJANJE

INA, d.d. i šest društava INA Grupe nagrađeno priznanjem Izvrsnost u izazovima

Foto: PR
1/2
19.08.2020.
u 12:00

Da bi neka tvrtka postala nositeljica ovog priznanja, mora proći kroz evaluaciju svojih kriznih HR praksi.

Priznanje Izvrsnost u izazovima konzultantske kuće SELECTIO dodijeljeno je tvrtki INA, d.d. i tvrtkama članicama INA Grupe: CROSCO, INA Maloprodajni servisi, INA MAZIVA, Plavi tim, STSI i Top Računovodstvo Servisi. Izvrsnost u izazovima je projekt kojim SELECTIO od travnja ove godine nagrađuje one kompanije koje su pokazale kvalitetno upravljanje zaposlenicima tijekom izazovnog i nepredvidivog perioda pandemije koronavirusa.

Da bi neka tvrtka postala nositeljica ovog priznanja, mora proći kroz evaluaciju svojih kriznih HR praksi. Područja koja se evaluiraju su agilnost i prilagodljivost koju je kompanija pokazala u prethodnom periodu, način rada i komunikacija sa zaposlenicima, kao i inicijative pokrenute s ciljem osiguranja zdravlja, sigurnosti i dobrobiti zaposlenika te tehnološka spremnost kompanije na nove načine rada.

U INA Grupi su se na vrijeme prilagodili svim izazovima i osigurali nesmetano poslovanje tijekom pandemije. Zaposlenicima je pravovremeno omogućen rad od kuće uz svu potrebnu opremu za rad i digitalne alate, dok je onim radnicima koji su zbog prirode posla morali biti pristuni na radu na lokaciji poslodavca osigurana sva potrebna zaštitna oprema. Također, na dnevnoj bazi su se pratile upute nadležnih institucija, poslovanje se prilagođavalo svim preventivnim mjerama, provodile su se analize i reaorganizirao rad kako bi se smanjili zdravstveni i sigurnosni rizici za zaposlenike, ali i kupce.

Pored toga, INA je osigurala niz programa i inicijativa podrške zaposlenicima i njihovim obiteljima za vrijeme pandemije. Neki od njih su edukacije o nošenju sa stresom i izazovima rada od kuće za zaposlene roditelje, besplatno individualno psihološko savjetovanje za zaposlenike i članove njihovih obitelji i prilagodba postojeće wellbeing platforme kako bi se mogla koristiti i pri radu od kuće. Svim zaposlenicima su isplaćeni bonusi za 2019. godinu, a radnicima su omogućeni i dodatni benefiti poput online edukacija.

INA je također u ovom periodu provela brojne društeno odgovorne inicijative, koje se nisu odnosile samo na pandemiju koronavirusa već i sanaciju posljedica potresa u Zagrebu, poput donacija zdravstvenim i kulturnim institucijama te udrugama, ali i omogućavanja besplatnih kava na Ininim maloprodajnim mjestima zdravstvenim djelatnicima i policijskom i vatrogasnom osoblju.

„Svaka kriza je situacija u kojoj su sve vrste odnosa na ispitu, pa tako i onaj poslodavca i njegovih zaposlenika. To je trenutak u kojem ponašanje kompanije najbolje govori o njenim vrijednostima. Tijekom pandemije nam je zaštita zdravlja zaposlenika bila apsolutni prioritet. Pored toga, imali smo jasan plan odgovornosti i aktivnosti koji se temeljio na sigurnosti zaposlenika i osiguranju nesmetanog poslovanja. Naravno, to je situacija i u kojoj je jako važan psihološki element i potreba za razumijevanjem različitih potreba naših zaposlenika pa smo stoga u tom razdoblju intenzivirali komunikaciju, otvoriti nove kanale, a sve s ciljem da sve nedoumice koje naši zaposlenici mogu imati budu odmah riješene. Također smo se još jednom uvjerili kako je INA fleksibilna organizacija koja se može brzo prilagoditi kriznim situacijama.“, izjavila je Vladimira Senčar Perkov, direktorica Ljudskih resursa.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
07:38 20.08.2020.

Ina je propala firma i tu ne mogu pomoći izmišljene nagrade za lažnu promidžbu lošeg menadžmenta. Zašto netko Ćorića ne priupita gdje je završno izvješće Lazarda koje je trebalo biti gotovo prije mjesec dana prema obećanjima iz predizborne kampanje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije