Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Gospodarstvo

Hrvatskoj se iz EU za promet nudi 2,45 milijardi eura

Ministar Hajdaš Dončić govorio je i o mogućnostima korištenja fondova EU pa je istaknuo da RH može iz CEF fonda do 2020. godine povući 456 milijuna eura za ulaganja u hrvatski dio Mediteranskog koridora
15. travnja 2014. u 21:30 4 komentara 1033 prikaza
Siniša Hajdaš Dončić
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell

Strategija prometnog razvitka Hrvatske gotova je i nakon analize u javnu će raspravu, najavio je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić na okruglom stolu “Mogućnosti prometnog sustava RH – godišnjica članstva u EU”, koji je održan u sklopu znanstveno-stručnog savjetovanja Znanost i razvitak prometa u zagrebačkom središtu HGK.

Ministar Hajdaš Dončić govorio je među ostalim i o mogućnostima korištenja fondova EU pa je istaknuo da Hrvatska može iz CEF fonda do 2020. godine povući 456 milijuna eura za ulaganja u hrvatski dio Mediteranskog koridora (cesta, pruga na relaciji Rijeka – Zagreb – Budimpešta) i riječni koridor Rajna – Dunav. U Operativnom programu za promet EU Hrvatskoj se nudi oko dvije milijarde eura.

Hajdaš Dončić istaknuo je da se u željeznicu planira ulaganje kroz Mediteranski koridor vrijedno 2,3 milijarde eura te da će se u revitalizaciju pruga i podizanje brzina ove godine uložiti 2,7 milijardi kuna, a u obnovu voznog parka HŽ Putničkog prijevoza nabavom 44 vlaka uložit će se 1,6 milijardi kuna.

>>Hajdaš Dončić željeznicama bi najviše pomogao da podnese ostavku

INTERVJU S OPRAH
Meghan i Harry šokirali priznanjem da su se vjenčali u tajnosti i da se ona htjela ubiti
Nikola Škorić
PROLJETNA SEZONA
U novoj epizodi Raiffeisen Future Boosta saznajte kako je Nikola Škorić osnutkom tvrtke Electrocoin započeo revoluciju u industriji plaćanja
 • Avatar patkovic
  patkovic:

  nismo više naivni za te prevarantske priče , objavite kad nešto iz EU legne na račun

 • staro topoljanin:

  hajdar nema blage veze kao i njegov sef milanovic

 • Avatar noemy-no
  noemy-no:

  Fondovi se ne koriste, EU Fondovi su krediti koje treba vratiti bankama. Sta ste umislili da vam netko poklanja milijune, boleso kako ste vi navikli tamaniti tudje.