Hrvatski čvarci od danske slanine: 'Izvozimo i u Njemačku, Švicarsku, Švedsku, Irsku...'
Tvrtka Frelimo iz Samobora bavi se proizvodnjom čvaraka, delicije za koju će mnogi izdvojiti i 230 kuna po kilogramu
Komentari 41
Nema svinja u Hrvatskoj??????
Danska slanina, domaća proizvodnja - uzeti sol iz Kine i evo ti "čvarak international of Croatia"
I ja kod kuće u Njemačkoj kupim slaninu u mjesnoj mesnici, izražen ju i istopim, i dobijem vrhunsku svinjsku mast,i naravno prave Slavonske čvarke, MADE IN GERMANY, al Slavonac je majstor.
U,Svedskoj je Podravka broj 1.Kras broj2.Karlovacko pivo razna vina badelove rakije br.3 Varazdinski kiseli kupus broj4.To ide to se prodaje to ima i kvalitet ali i skromnu cjenu.
Ja ih kupujem u Francuskoj, pod nazivom "grattons du porc"
Čvarci iz vlastitog uzgoja!?
Meni su nabolji poljski čvarci od Pivca....
Kako fino izgledaju i ja bi ih jeo ali neda babo.
Udbasi su unistili poljoprivrednu prouzvodnjju , industriju , rasterali nas po svijetu , uvezli radnike iz mijanmara i sad nam misle prodavat nostalgiju ??? Necu kupit taj cvarak u Irskoj , sam cu istopit od Irske slanine punu kotlusu na prvom rostilju kad zatopli i podijelit nasim ljudima , kako vas nije stid , Danska slanina , radnik iz Mijanmara ???? Stoko
ha, ha, ha,........230 kuna,....ha, ha, ..............31€,....ha, ha,...........to je samo dokaz kakav smo mi prdekistan. A ovi hrvatski lopovi nose cvarak po cvarak kad je kila toliko. Zemlja sa najvise lopova i probisvijeta,...........izvinite biznismena.
Zato i jesu tako loši, što su od danske slanine mesnatih svinja. Kamo sreće da se prave od masnih svinja pa da ljudi konačno okuse prave čvarke. Malo domaćeg kruha iz krušne peći i crvenog luka i uživancija. Samo, nemaa više niti kruha iz kruše peći. Već je danas kruh pun aditiva. Nema niti pravih čvaraka. Jedino još ostao crveni luk iz uvoza upitne kvalitete. Ukratko. Nešto što nismo cijenili sada plaćamo daleko više para, a ne vrijedi niti desetinu tih para.
Eh pa bilo bi dobro da su nekako 7 kn/kg, onda bi bio on sretan, pa to s domaćim svinjogojstvom i govedarstvom i općenito, proizvodnjom hrane,zna se tko je probio zakone i tako godinama mešetario,recimo da je i to jedan od razloga što je Slavonija prazna.
sječam se kad su roditelji u vajdi kupovali čvake u papirnatim kutijama za pse bili su čista bagatela
Čuj to. Hrvatski čvarci a Danske svinje. Svašta,žalosno da nema svinja u lijepoj našoj. Usrvari ima svinja...U saboru
A ja k'o dijete nisam htio jesti čvarke dok su moji uzgajali svinje. Koliko sam mogao uštedjeti😅
Samo da nisu svinje iz Srbije. Naslov bio " Srpske svinje u hrvatskim čvarcima".
To nisu nikakvi cvarci ,nigdje mesa .Ja ih nebi uzeo i da su dzaba .Kad ih ja napravim moraju imati barem pola mesa u sebi .
Čvarcima sam hranio mačke i znam da bi mačke kupile čvarke umjesto Whiskas-a. Stoga čvarajte samo za kućne ljubimce. Bježite od čvarka i ne unosite u organizam tu supstancu. To je
Ljudi koji jedu čvarke imaju velike podočnjake i lako ćete ih prepoznati na ulici. Usto teško dišu i uglavnom ne dočekaju mirovinu
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Još veća je oznaka Izvorno hrvatsko za pršute i pancete iz Istre i Dalmacije. Tamo je hrvatski samo vjetar.