Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ovršni zakon

Građanima zbog dugova u šest godina oduzeto 9500 stanova i kuća

stanovi
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
24.03.2014.
u 19:45

Broj dugotrajno blokiranih građana početkom ove godine narastao je na 310 tisuća, a ukupan dug dosegnuo je 24,5 milijardi kuna.

Broj dugotrajno blokiranih građana početkom ove godine narastao je na 310 tisuća, a ukupan dug dosegnuo je 24,5 milijardi kuna, upozorila je udruga Blokirani, koja će od Ustavnog suda zatražiti ocjenu ustavnosti Ovršnog zakona.

Sredinom godine građani bi mogli prestići nelikvidnost cijelog gospodarstva, upozorava predsjednica udruge Miriam Kervatin. Građani su u šest godina, istaknula je, ostali bez 9500 stanova i kuća koji su prodani na dražbama.

>>Samo u godinu dana blokirani računi još 54.354 građanina

>>Izmijenite "zloglasnu" odredbu Ovršnog zakona koja je i izvor korupcije

Komentara 2

KA
kafka
08:39 25.03.2014.

. 1. Zašto se uopće dogodilo da se građani zadužuju preko svojih mogućnosti? 2. Zašto su građani došli u situaciju da nisu više u mogućnosti otplaćivati svoje dugove? 3. Pitanje korektnosti i pravičnosti zakona koji regulira situaciju u kojoj seoj se nekome treba izvršiti ovrha? Imovina na koju imamo kredit ili na nju postoji založno pravo samo je uvjetno naša. Ako taj uvjet nije ispunjen to više nije bez obzira kako se mi osjećali u vezi nje. .

LU
lutomirski
10:35 25.03.2014.

Hrvatski zakoni bezvezni, ne vjerujem pola u tih ovrha, mozda su nastale radi bagatela, kao zatvore Hotel jer ima 100 Kuna duga ili slicno blesavo....gradani nisu upuceni u hipoteke,dugove i sta to znaci, isto tako kao politicari nisu upucenu ekonomiju,, nijedan nema pojma kako se upravlja drzava, samo kako se krade drzava i narod....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije