Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOSPODARSTVO

Gorenje otpušta 325 zaposlenih na određeno vrijeme

Gorenje
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
01.02.2019.
u 12:50

Slovenski proizvođač kućanskih aparata Gorenje, od lani u vlasništvu kineske skupine Hisense, najavio je da će otpustiti 325 radnika iz pogona u Velenju, na iznenađenje sindikata zaposlenih koji je očekivao njihovo stalno zaposlenje

Slovenski proizvođač kućanskih aparata Gorenje, od lani u vlasništvu kineske skupine Hisense, najavio je da će otpustiti 325 radnika iz pogona u Velenju, na iznenađenje sindikata zaposlenih koji je očekivao njihovo stalno zaposlenje. To je za nas neugodno iznenađenje nakon optimističnih najava novih vlasnika da će povećati proizvodnju i dodatno zapošljavati te pomladiti naš kolektiv, kazao je komentirajući odluku vlasnika Gorenja predsjednik sindikata Žan Zeba.

Otpušteni će biti radnici koji su lani angažirani, s ugovorima na određeno vrijeme, no kojima je bilo obećano da će dobiti stalne ugovore, kazao je Zeba, dodavši da očekuju da će se proizvodnja u Gorenju povećavati, ali će s manjim brojem zaposlenih biti teško realizirati postavljene ciljeve poslovanja. Sindikalist je dodao kako uprava Gorenja sredinom ove godine planira pokretanje nove linije za izradu perilica za posuđe, no da sindikat o tome nema potrebne informacije, dok je plan da se dio proizvodnje rashladnih uređaja prebaci u tvrtku koju Gorenje ima u Valjevu (Srbija).

Glasnogovornik uprave Gorenja Denis Oštir kazao je da su djelatnici koji će dobiti otkaze imali privremene ugovore kojima je istekao rok. Gorenje je u postupku dobivanja dokumentacije za gradnju tvornice televizora koja će biti u Velenju, a u njoj treba dobiti posao od 300 do 400 ljudi, dodao je Oštir.

>>Pogledajte video: Otkazi

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Dr Evil
Dr Evil
08:08 04.02.2019.

ako je nekome istekao ugovor o radu, onda kako je to "otkaz"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije