Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
međimurska županija

Geotermalna energana zaposlit će 600 ljudi

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
03.04.2019.
u 16:02

Potaknut će se i staklenička proizvodnja zdrave hrane te daljnji razvoj gospodarske zone u Gradu Prelogu

Potpisan je sporazum o pripremi i provedbi strateškog državnog projekta “Napredna geotermalna energana s internalizacijom ugljikovih spojeva AAT Geothermae” u Draškovcu u Međimurskoj županiji.

– Osigurali smo ubrzanje investicije od 600 milijuna kuna koja će se realizirati u Draškovcu. Ovdje će se sagraditi napredna geotermalna energana i lječilišno-turistički kompleks, a potaknut će se staklenička proizvodnja zdrave hrane i daljnji razvoj gospodarske zone u Gradu Prelogu. To ujedno znači otvaranje od 400 do 500 novih radnih mjesta – istaknuo je ministar gospodarstva Darko Horvat, koji je potpisao sporazum s predsjednikom uprave tvrtke AAT Geothermae Bodom von Düringom.

 

Komentara 1

AI
airbender
19:26 03.04.2019.

energana?? koji facepalm! geotermalna energija se koristi za davanje elektricne energije. imamo naziv za takav objekt. zove se elektrana. u ovom slučaju geotermalna elektrana. autore, ti si geotermalna katastrofa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije