Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Poduzetništvo i karijere

Flex MBA na ZŠEM-u skrojen po mjeri poslovnog čovjeka

Zagrebačka škola ekonomije i managementa osmislila je fleksibilan program MBA studija za poslovne ljude koji znaju kako balansirati poslovne i obiteljske obveze, ali su svjesni važnosti cjeloživotnog obrazovanja te se istog ne žele odreći
11. prosinca 2013. u 09:29 785 prikaza
ZŠEM
Foto: ZŠEM
Pogledajte galeriju 1/30

Poslovni svijet je vrlo dinamičan, očekuje savršenost na svim područjima rada te često od suvremenog čovjeka zahtjeva poznavanje brojnih vještina. Kontinuirano ulaganje u obrazovanje je neophodno, više se ne radi o fakultativnoj aktivnosti koja je poželjna, već je riječ o neizostavnoj karici u životu poslovnog čovjeka.

Nije jednostavno uskladiti sve obveze na poslu i kod kuće, a istovremeno raditi i na osobnoj edukaciji. Upravo iz toga razloga Zagrebačka škola ekonomije i managementa je razvila „tailormade“ program za zaposlene ambiciozne ljude koji žele znati više – Flex MBA program koji se odvija u vrijeme vikenda.

Riječ je o programu koji je dizajniran za profesionalce koji žele razvijati znanja i vještine općeg MBA smjera te pruža jedinstvenu mogućnost za usavršavanje vikendima bez zanemarivanja poslovnih i obiteljskih obveza.

Po uzoru na najuspješnije svjetske programe, FLEX MBA je interdisciplinarni smjer koji se sastoji od ključnih kolegija poslovnog upravljanja sa svih smjerova Diplomskog studija na ZŠEM-u. Temeljna je svrha pružiti polaznicima kolegije vrhunske kvalitete iz područja marketinga, managementa, financija i računovodstva, kroz odličnu kombinaciju teoretskog i praktičnog znanja.

ZŠEM-ovi predavači stručnjaci su iz Hrvatske i svijeta, plodnog znanstveno istraživačkog rada i s vrijednim poslovnim iskustvom. Smjer je dizajniran da potakne promišljanja o sadašnjim i budućim izazovima u menadžmentu i poslovnom svijetu. Vještine vođenja polaznika se razvijaju kroz više dimenzija te uključuju razvijanje strategije, operacija, organizacijskog ponašanja i vođenja elektroničkog poslovanja.

Smjer se sastoji od dva dijela – serije obveznih predavačkih modula i izrade diplomskog rada. Obvezni moduli su osmišljeni po principu klasičnog MBA programa te su FLEX MBA kolegiji i predavači identični kao na ostalim smjerovima MBA-a. Posebna pogodnost ovog smjera je mogućnost provedbe praktičnog projekta u sklopu pisanja diplomskog rada, tijekom kojeg polaznici mogu raditi na primjeru svoje kompanije. Jedinstvena dinamika studija se izvodi kroz kombinaciju od 50% predavanja te 50% učenja kroz rad u grupama i rad na projektima putem internetske platforme za učenje Black Board. Ovaj jedinstveni hibridni pristup u nastavi ostavlja polaznicima dovoljno vremena za profesionalne i obiteljske obveze.

Brojne posebne pogodnosti koje pruža Flex MBA program sinteza su najboljih praksi, znanja, najaktualnije literature, vrhunskih profesora i predavača te što je najvažnije fleksibilnog pristupa prema polaznicima.

http://mba.zsem.hr/

Najčešća pitanja i odgovori za zainteresirane studente

Što je FLEX MBA?
Smjer općeg MBA studija s jedinstvenom dinamikom izvedbe kroz kombinaciju od 50% predavanja, te 50% učenja kroz rad u grupama i rad na projektima putem internetske platforme za učenje Black Board.

Tko može upisati studij?
Svi kandidati koji su završili četverogodišnje ekonomske i neekonomske preddiplomske studije i stekli 240 ECTS bodova. Zaposleni stručnjaci raznih akademskih usmjerenja: inženjeri, bankari, farmaceuti, poduzetnici, stručnjaci prirodnih znanosti, stručnjaci za ljudske potencijale, pravnici, profesori jezika i svi ostali stručnjaci.

Razlikuje li se stečena diploma?
NE. Polaznici stječu diplomu Diplomskog studija poslovne administracije (MBA) ZŠEM-a. Diploma otvara mogućnost nastavka studiranja na brojnim Europskim i svjetskim sveučilištima.

Što uključuju troškovi studija?
Troškovi studija uključuju sve prednosti studiranja na ZŠEM-u, kao što su mentorski rad, suvremene metode nastave, usluge Ureda za međunarodnu razmjenu, usluge Career Centra te korištenje internetske platforme za učenje Black Board.

Razlikuju li se kolegiji i predavači?
Ne. Kolegiji i predavači na FLEX MBA studiju identični su kao na ostalim smjerovima MBA-a, te su stečena znanja i vještine iste.

Koji su preduvjeti za kandidate koji nemaju završen preddiplomski studij ekonomije?
Prije početka nastave obvezni su pohađati predsemestar u kojem će slušati i pristupiti ispitu iz kolegija: Osnove ekonomije, Marketing, Osnove poslovnih financija, Osnove managementa, Osnove računovodstva. Nastava se na predsemestru također prilagođava polaznicima koji i u ovome pripremnome dijelu MBA studija imaju pristup internetskoj platformi za učenje Black Bord, olakšavajući im na taj način pristup nastavnim materijalima.

Koliko često polaznici moraju doći u Zagreb?
Izvođenje nastave je maksimalno prilagođena svim polaznicima. Ono kombinira oblike predviđene Bolonjskom deklaracijom: kontaktnu nastavu, terensku nastavu, rad putem internetskih sustava za učenje, individualni rad, grupni i timski rad kao i rad na slučajevima i projektima.

Koliko program traje?
Program traje 18 mjeseci, 12 mjeseci za predavačke module i 6 mjeseci za izradu diplomskog rada. Napominjemo da je posebna pogodnost ovog smjera mogućnost provedbe praktičnog projekta u sklopu pisanja diplomskog rada, tijekom kojeg polaznici mogu raditi na primjeru svoje kompanije. 

INTERVJU S OPRAH
Meghan i Harry šokirali priznanjem da su se vjenčali u tajnosti i da se ona htjela ubiti
ISTRAŽUJEMO
Ovo je najčešćih 10 vrsta spavača – prepoznaješ li sebe među njima?