Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUKA U OŽUJKU

EBRD će Hrvatskoj sufinancirati komunalne projekte s 200 mil. kn

Vedrana Jelušić Kašić
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
18.01.2014.
u 17:01

Kohezijski fondovi EU osigurali bi dodatnih 800 mil. eura. Prvi je vjerojatno projekt koji bi vodilo komunalno poduzeće Usluge Poreč. Njime bi se obnovio sustav otpadnih voda i i izgradio novi pogon za pročišćavanje

EBRD u Hrvatskoj razmatra sufinanciranje projekata vodoprivrede i odvodnje sa 200 mil. eura, zajedno s kohezijskim fondovima EU koji bi osigurali do 800 mil. eura.

Obuhvatili bi do 15 projekata komunalnim poduzećima, a prvi je vjerojatno projekt koji bi vodilo komunalno poduzeće Usluge Poreč, vrijedan ukupno 84 mil. eura. On bi obnovio sustav otpadnih voda u Poreču i i izgradio novi pogon za njihovo pročišćavanje. Konačna odluka očekuje se 26. ožujka, kad zasjeda Upravni odbor EBRD-a .

Komentara 2

ST
sttipe
21:49 21.01.2014.

platili su neki skandinavci 90tih godina kompletnu kanalizaciju u sklopu eko kaštelanskog zaljeva..taj novac kompletan su ukrali technomanageri,i njime pokupovali 90% države..pa su onda eko gradili 30 godina plaćano iz cjene vode. i uspili su tako provest samo glavnu cijev..sadad su uveli legalizaciju..jer je grad kompletan na crno..a i veći dio gradova u okruženju..tu će dignit strašan novac..u sve su upleli i svijetsku banku,i od nje su uzimali novac u istu svrhu..opet ukraden,mi iskamatareni..pitali bi ovdašnji političari opet novac od unije po 4 put,ali znaju da ovi neće dat..naravno priključke će naplatiti vlasnicima..onima koji su sve gradili svojim novcem,iz cijena vode..to će bit 5 put da plaćamo isto..uz to šta nemožemo vratit dio novca koji ionako moramo uniji plaćati...

ST
sttipe
21:56 21.01.2014.

država je u kaštelima napravila nekoliko velikih tvornica odma iza 2 rata,i od onda samo vukla iz njih..sve šta je u njima napravila je deponij radioaktivne,nuklearne šljake... srićom kad platimo legalizacije moć ćemo tužit državu da naplaćeno pruži..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije