Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Gospodarstvo

Prosječna neto plaća viša za 311 kuna nego lani

Prosječna mjesečna neto plaća za srpanj u odnosu na lipanj bila je niža za 100 kuna
22. rujna 2017. u 13:31 6 komentara 443 prikaza
pare
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za srpanj ove godine iznosila je 5.905 kuna, što je na mjesečnoj razini nominalno manje za 1,7 posto, a na godišnjoj više za 5,5 posto, pokazuju prvi podaci koje je u petak objavio Državni zavod za statistiku (DZS).

kune Za lipanj Prosječna plaća porasla gotovo 5 posto na godišnjoj razini

Prosječna mjesečna neto plaća za srpanj u odnosu na lipanj bila je niža za 100 kuna, dok je u odnosu na srpanj 2016. godine bila viša za 311 kuna. 

Po prvim podacima DZS-a, prosječna mjesečna isplaćena bruto plaća po zaposlenom u pravnim osobama za srpanj iznosila je 7.956 kuna.

Na mjesečnoj razini to je nominalni pad za 1,5 posto ili za 126 kuna, dok je na godišnjoj razini prosječna bruto plaća bila veća nominalno  za 310 kuna ili za 4,1 posto.

novac godišnji rast Prosječna slovenska mjesečna plaća veća nego prošle godine. Evo kolika je sada... Prosječna plaća NOVI RAST Prosječna plaća u Zagrebu za 1000 kuna veća od državne razine Prosječna plaća POVEĆANJE Prosječna plaća u telekomunikacijama viša od 11 tisuća kuna, evo gdje je najniža
JAVIO SE IZ AUSTRALIJE
Geofizičar objasnio što se seizmološki dogodilo u Zagrebu 22. ožujka
Divaaa
BEAUTY OTKRIĆE
Konačno sam pronašla rutinu za čišćenje i njegu lica