Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EVO KOLIKO SAD VRIJEDI...

Dukat diže otkupnu cijenu svježeg mlijeka

Dukatov pogon
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
04.09.2017.
u 13:29

Dukat je u ponedjeljak objavio da je od početka rujna podigao otkupnu cijenu svježeg sirovog mlijeka za 10 lipa po litri

Dukat je u ponedjeljak objavio da je od početka rujna podigao otkupnu cijenu svježeg sirovog mlijeka za 10 lipa po litri, a zbog povećanja kvalitete cijena će rasti za još 5 lipa, tako da će proizvođači za mlijeko predano u rujnu u prosjeku dobiti oko 15 lipa više po litri.

"U skladu s najavom korekcije otkupne cijene mlijeka iz srpnja, Dukat je podigao otkupnu cijenu svježeg sirovog mlijeka na svom otkupnom području za 10 lipa po litri predanog mlijeka. Nadalje, zbog povećanja kvalitete proizvedenog mlijeka, posebno rasta udjela proteina u mlijeku, cijena dodatno rasti za oko 5 lipa po litri, što znači da će proizvođačima za mlijeko predano u rujnu u prosjeku biti isplaćeno oko 15 lipa više po litri isporučenog mlijeka", ističe se u priopćenju Dukata.

Kako navode, to je peto Dukatovo povećanje otkupnih cijena svježeg sirovog mlijeka prema kooperantima te kompanije u posljednjih jedanaest mjeseci.

Iz Dukata u priopćenju također pozdravljaju zaključke s nedavno održanog sastanka predstavnika farmera s premijerom Andrejom Plenkovićem o pružanju hitne pomoći sektoru primarne proizvodnje mlijeka. 

Premijer Plenković s predstavnicima proizvođača mlijeka se sastao krajem kolovoza, a nakon tog sastanka ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić je najavio kako će se u kratkom roku organizirati sastanak s trgovačkim lancima i velikim otkupljivačima, s obzirom da proizvođače najviše muči niska otkupna cijena mlijeka.

Ministar Tolušić tada je najavio i strožu kontrolu dampinških cijena, kao i da će se kroz Program ruralnog razvoja pomoći sektoru stočarstva i mljekarstva primjerice kroz financiranje nabave živih životinja te financiranje izgradnje mini mljekara, za što će se napraviti poseban program odnosno natječaj. On bi trebao biti objavljen do kraja godine, a kroz njega bi se financirala izgradnja od 10 do 15 mini mljekara.


 

Komentara 5

ZV
Zvolen3
15:40 04.09.2017.

Kasno je !

ZO
zoranos
15:59 04.09.2017.

A otkupna cijena mlijeka je? To ja zove površim novinarstvom. Ovo nije članak u nekim agro novinama i večina ljudi, koja ovo čita, ne znam te podatke. Ja bi volio znati cijenu, jer u dućanima nema više ispod 6kn (zaa mlijeko do 2.8% MM), a kladim se da ljudima daju max. 2.50kn i to za mlijeko koje ima 3.5-5% MM. Dakle cijena je 2.5-3x viša, za nešto osiromašeno. A od uzete masnoće rade se drugi proizvodi koji su još i skuplji.

DU
Deleted user
22:26 04.09.2017.

treba se oduprijet tom uvoznom lobiju.. ovo sa mlijekomatima nije loša ideja pa prodaja mandarina direkt iz kamiona iz Makarske takođe u svim segmentima treba u sklopu zakona radit isto pa da trgovački lanci stavljaju na police hr proizvod jer ljudi su postali gospoda radi parkinga i cijena idu u trg. lance a oni serviraju svoju robu, posebna je priča kineski češnjak natopljen gradskom kanalizacijom a kristalno čiste bijele boje .. o plastičnoj riži bolje ne pisat a to je za u zatvor

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije