Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis

Donosimo popis prijevara kojih se morate čuvati na odmoru

Godišnji odmor ne predstavlja samo odmor već i potencijalnu opasnost od raznih vrsta prevara. Mnogi mogu iskoristiti vašu naivnost i neopreznost. Budite na oprezu!
10. srpnja 2012. u 12:46 0 komentara 11 prikaza
konobar
Foto: Thinkstock

 

Kako godišnji odmor treba predstavljati nezaboravno iskustvo koji ćete upamtiti za cijeli život, ponekad se odmori mogu pretvoriti u katastrofu koju jednostavno želite što prije zaboraviti. Mnogi koji na brzinu žele doći do lakog plijena, iskorištavaju najezdu turista na najbolji mogući način tako da ih zbog njihovog neznanja ili naivnosti prevare na razne načine. Donosimo vam prevare kojih se pripazite kada odete na putovanje. 
Oprez s gotovinom 
Tehnički gledano, u ovom slučaju ne govorimo o klasičnoj vrsti prijevare. Ipak, razni džepari mogu na razne načine iskoristiti vašu naivnost ili jednostavno nepažljivost koja može rezultirati najgorim ishodom. Novčanici, otvorene torbe i slično uvijek su poželjne mete koje su privlačne potencijalnim džeparima, pogotovo ako se nalazite u gužvama na ulici, trgovačkim centrima ili plažama. S tim da postoji mnogo profesionalaca kod kojih nećete ni shvatiti ni primijetiti da ste opljačkani. 

 

Iako godišnji odmor treba predstavljati nezaboravno iskustvo koje ćete pamtiti cijeli život, ponekad se može pretvoriti u katastrofu koju ćete jednostavno poželjeti što prije zaboraviti. Oni koji na brzinu žele doći do lakog plijena iskorištavaju najezdu turista najbolje što mogu pa ih zbog njihova neznanja ili naivnosti varaju na razne načine. Donosimo vam prevare kojih se trebate čuvati kada odete na putovanje.

Oprez s gotovinom 

Tehnički gledano, u ovom slučaju ne govorimo o klasičnoj vrsti prijevare. Ipak, razni džepari mogu na razne načine iskoristiti vašu naivnost ili jednostavno nepažljivost koja može rezultirati lošim ishodom. Novčanici, otvorene torbe i slično uvijek su poželjne mete koje su privlačne potencijalnim džeparima, pogotovo ako se nalazite u gužvama na ulici, trgovačkim centrima ili plažama. S tim da postoji mnogo profesionalaca pa nećete ni primijetiti da ste opljačkani. 

Ostatak članka pročitajte na Pametnoj kuni.

Hervis
Sport bez granica
Nevjerojatna priča naše sportašice! U djetinjstvu je je izgubila vid, a danas rastura na skijama: Evo njene priče
Podravina i Slavonija
DESTINACIJE ZA INSPIRACIJE
Hrvatska Sahara, Plemićka ruta, kolijevka naivne umjetnosti
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.