Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBOR ZANIMANJA

Đaci neće u stolare, a plaća i do 10.000 kuna

Željko Fruk
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
12.05.2015.
u 16:55

Da mi se sin sutra upisuje, savjetovao bih ga da odabere nešto iz tehničke struke, kaže Željko Bugarić, pročelnik područnoga HZZ-a

Šestero učenika upisat će uskoro na krojački zanat u Osijeku, a zbog slaba interesa u taj se program đaci primaju tek svake druge godine. Ne pomaže ni 450 kuna stipendije Županije, a navale nema ni za stolarski zanat, gdje đake u prvom razredu čeka 10 stolaca.

– Dobar stolar zaradi 5000, pa i do 10.000 kuna na mjesec. Traženi su i u inozemstvu. No, osmaše je teško nagovoriti na Obrtničku školu, a kasnije nam se gimnazijalci dolaze prekvalificirati za stolara ili frizera. Maturirala nam je sad djevojka koja je završila ekonomiju, ali je nezaposlena pa se školovala za fotografa – kaže profesorica Žaklina Tonc. Medicinska i tehnička struka te kuhari, pak, najkraće su na birou.

– Da mi sin sutra upisuje srednju školu, savjetovao bih mu da izabere ono što će voljeti raditi, ali ako je moguće, tehničke struke – ističe Željko Bugarić, pročelnik osječkog HZZ-a.

>>Nudi se 150 radnih mjesta u Kanadi. Traže se bravari, stolari...

>>Stolari ne moraju na burzu rada

Komentara 12

T1
t111
17:21 12.05.2015.

Molim da vecernji objavi koji to poslodavac daje radniku stolaru placu od 10 000kn da se mogu ici prijaviti. ako smatrate da stolari u hrv opcenito mogu zaraditi 10k kn a da nemaju vlastiti obrt, bojim se da se varate...

AN
anticenzura
17:32 12.05.2015.

A sta ce u stolarima kad u IKEI kupis stol za 10 eura. Skolstvo nam je ubi Boze iz 19. vijeka. Ni jedan naucan institut nisu otvorili, fali im 1000 doktora specijalista u zemlji, ni jedan fakultet nisu otvorili u zadnjih cetvrt stoljeca samo Crkve grade po zemlji. Medicinske sestre im dolaze sa skolskom spremom iz kamenog doba u EU, nauka otisla naprijed, svi barataju nanotechnologijom, a oni ostali na brukvama i cekicima, jos klesaju kamen sa drvenim alatima.

Avatar lvan12
lvan12
17:23 12.05.2015.

Naravno... Društvo je došlo do toga da bi svi u novinare, politologe, filozofe i ekonomiste sa radnim mjestom u državnoj upravi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije