Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pariški memorandum

Brodovi pod hrvatskom zastavom na 9. mjestu Bijele liste

škver,Split,brodogradilište
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
28.05.2014.
u 15:44

Unaprjeđenje statusa hrvatskih brodova na Bijeloj listi, kažu u Sindikatu pomoraca Hrvatske, vrijedan je uspjeh

Komitet Pariškog memoranduma unaprijedio je status brodova hrvatske zastave te se Hrvatska za jedno mjesto popela na Bijeloj listi Pariškog memoranduma i sada je na 9. mjestu od ukupno 45 zemalja.

Uspješnost državnih zastava Pariški memorandum ocjenjuje prema postotku zaustavljanja brodova i uzimajući u obzir ukupan broj inspekcijskih pregleda na brodovima te ih svrstava  na Crnu, Sivu i Bijelu listu na kojoj su zastave po svim mjerilima znatno bolje od prosjeka Pariškog memoranduma. Cilj određivanja statusa je sprečavanje plovidbe brodovima koji ne zadovoljavaju standarde.

Unaprjeđenje statusa hrvatskih brodova na Bijeloj listi, kažu u Sindikatu pomoraca Hrvatske, vrijedan je uspjeh postignut prvenstveno zalaganjem inspekcijskih službi nadležnoga Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, Hrvatskog registra brodova i hrvatskih brodara čiji brodovi plove u međunarodnoj plovidbi. Osim ovog postignuća, Hrvatsku je, zajedno s Belgijom i Singapurom, američka obalna straža,  predložila za najbolju zastavu u SAD-u, a na temelju inspekcijskih pregleda hrvatskih brodova u lukama SAD-a.

>>Sezona počinje, a Tamaris i Lovor idu na dražbu

Komentara 2

Avatar tajar
tajar
16:05 28.05.2014.

Sreća da hrvatska pomorska tradicija nije potpuno uništena!

HR
hr76
16:24 28.05.2014.

Bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije