Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bolji je od očekivanja

BDP rastao 2,9 posto u trećem tromjesječju

Zdravko Marić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
27.11.2019.
u 11:55

Tromjesečni bruto domaći proizvod u tekućim cijenama iznosi 113 milijardi kuna

Treće ovogodišnje tromjesečje donijelo je ubrzanje rasta BDP-a na 2,9 posto, s 2,4 koliko je BDP skočio u drugom tromjesečju.  U odnosu na prethodni kvartal zabilježno je povećanje od 0,8 posto. No, ipak predstavljanje tog podatka pratila je i jedna nespretnost,  jer je DZS zbog tehničkih razloga deset minuta kasnio s objavom, što se još nije dogodilo. 

Rezultat iz trećeg tromjesečja bolji je od očekivanja, uobičajeno je da glavni ton ekonomskim zbivanjima u zemlji daje osobna potrošnja, ali treći kvartal donio je i brži rast izvoza u odnosu na prethodna razbolja. Tromjesečni bruto domaći proizvod u tekućim cijenama iznosi 113 milijardi kuna!  

Europska komisija procjenila je nedavno da će godišnja stopa rasta u ovoj godini biti 2,9 posto, a s obzirom na ishod trećeg kvartala ta bi brojka mogla biti i veća!

Ključne riječi

Komentara 12

DU
Deleted user
12:04 27.11.2019.

Stazić ,Maras,Bauk,Grčić na aparatima.

DU
Deleted user
12:14 27.11.2019.

Nakon ovog Bernardić će dobiti slom živaca kao i ostali drugovi partije

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
12:30 27.11.2019.

Partija može osvojiti vlast samo kad država propada. Dakle, ništa od štrajka drugovi i drugarce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije