Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE SKUPLJI

Barel nafte dosegao najveći iznos u ovoj godini. Od danas košta 60$!

nafta
Reuters/PIXSELL
13.02.2015.
u 16:27

Dok su glavni američki proizvođač nafte iz škriljca Apache Corp. i nizozemski Royal Dutch Shell najavilo da će smanjiti broj bušotina i ulaganja, francuski Total najavio je upravo suprotno

Cijena barela nafte porasla je danas iznad 60 dolara što je najveći iznos u ovoj godini i ujedno tjedni rast od 4 posto.

Na rast su, piše Reuters, utjecala predviđanja da će smanjenje industrijske proizvodnje utjecati na ponudu kao i ubrzani gospodarski rast eurozone u posljednjem tromjesečju 2014. nakon što se njemački BDP povećao dvostruko više od predviđene stope. Cijena sirove nafte pala je još prošlog lipnja sa 115 dolara na 45,19 dolara te tako dosegla najnižu cijenu u posljednjih šest godina. U posljednjih nekoliko mjeseci je pak porasla za više od 30 posto.

Dok su glavni američki proizvođač nafte iz škriljca Apache Corp. i nizozemski Royal Dutch Shell najavilo da će smanjiti broj bušotina i ulaganja, francuski Total najavio je upravo suprotno.

>>Cijene nafte u dva tjedna skočile najviše u posljednjih 17 godina

>>Nove cijene goriva: Eurosuper 95 skuplji za 40 lipa

Komentara 1

MA
mandrak001
20:56 13.02.2015.

prilika nasim lopinama da opet dignu cijenu benzina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije