Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cijena novca

Amerika podigla kamate, u Europi rekordno niske

wall street
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/3
15.12.2017.
u 19:13

Fed je podignuo ključnu kamatnu stopu za 0,25 posto u rasponu od 1,25 posto do 1,50 posto

Na Wall Streetu je u srijedu Dow Jones dosegnuo novu rekordnu razinu, dok je S&P 500 blago pao nakon što je Fed povećao kamate i poboljšao procjene rasta gospodarstva u 2018.

Dow Jones ojačao je 0,33 posto, na 24.585 bodova, dok je S&P 500 oslabio 0,05 posto, na 2662 boda. Kao što se i očekivalo, čelnici američke središnje banke povećali su ključnu kamatnu stopu za 0,25 postotnih bodova, u raspon od 1,25 do 1,50 posto. Čelnici središnje banke povećali su procjenu rasta američkog gospodarstva u idućoj godini s prethodnih 2,1 na 2,5 posto.

Europska središnja banka (ECB) jučer je odlučila da se kamatne stope zadrže na postojećim razinama na duže razdoblje. Potvrđen je i nastavak otkupa obveznica, ali po manjem iznosu. Podsjetimo, umjesto 60 milijardi eura, ECB će otkupljivati 30 milijardi eura obveznica. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije