Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE DUBLJI JAZ

Američke banke udvostručile udjel u investicijskom bankarstvu

Goldman Sachs
17.08.2015.
u 13:00

Pet najvećih američkih banaka – drže tijekom ove godine 33,5 posto tržišnog udjela u investicijskom bankarstvu

Američke banke dodatno su produbile jaz u odnosu na europske udvostručivši svoj udjel u naknadama u investicijskom bankarstvu.

Prema podacima agencije Dealogic, najvećih pet američkih banaka – Goldman Sachs, Citigroup, JP Morgan, Morgan Stanley te Bank of America – drže tijekom ove godine 33,5 posto tržišnog udjela u investicijskom bankarstvu. Naknade u tom segmentu bankarstva lani su vrijedile 82 milijarde dolara. Razlika u tržišnom udjelu između prekooceanskih konkurenata tako je sada najveća od 2009. godine. Analitičari tvrde da je takav rezultat utemeljen na dvije činjenice.

Prva je da europske banke sve više izlaze iz investicijskog bankarstva dok je drugi razlog dugovječnost vodećih ljudi američkih banaka koji ne mijenjaju poslovni smjer. Tako su švicarski UBS, britanski Barclays te njemački Deutsche Bank restrukturirali svoje odjele za investicijsko bankarstvo kako bi kroz smanjenje broja zaposlenih, ali i aktivnosti povećali povrat kapitala dioničarima.

>>Goldman Sachsu prijeti tužba teška više milijuna eura jer su pomagali Grcima sakriti dugove

>>'Putin je spreman koristiti nuklearno oružje u Europi'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije