Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

ZŠEM alumna zabljesnula poduzetničkim projektom

Alumna
Foto: PR FOTO
1/9
PR
Autor
PR članak
09.12.2013.
u 08:15

Mlada i ambiciozna alumna Zagrebačke Škole ekonomije i managementa, svoj diplomski rad pretvorila u poduzetnički projekt

U današnje vrijeme, pozitivno je vidjeti kako mladi poduzetnici uspijevaju, usprkos nestabilnom tržištu, početnom strahu i nedostatku financijskih sredstava. Studentica Petra Crljenak, alumni Zagrebačke škole ekonomije i menadžment, mlada je, vrlo uspješna i kreativna poduzetnica koja je već na fakultetu osmislila ovaj poduzetnički projekt.

Brojni razgovori s prijateljicama koje su se nalazile pred udajom i tražile WOW faktor za veliki dan, potaknuli su Petrin poduzetnički duh na razmišljanje. Primijetila je da na već prezasićenom tržištu, ipak postoji tržišna niša, neispunjena očekivanja kupaca na području organizacije vjenčanja i drugih svečanosti. Budući je tema njenog diplomskog rada bila usko povezana s poduzetništvom,znala je točno što treba učiniti. Napravila je analizu mogućnosti uvođenja usluge najma foto kabine na hrvatsko tržište. Sam uređaj nije novost u Hrvatskoj, međutim usluga najma istoga i njegova prilagodba za razna privatna i poslovna događanja, jest. Nakon završenog MBA studija neko je vrijeme tražila posao, a na kraju se odlučila uz financijsku pomoć roditelja te poticaje za samozapošljavanje HZZ-a, riskirati i realizirati svoj projekt.

Mjesecima je lijegala i budila se sa istom mišlju – photoboothom. Znala je točno što želi te se okružila ljudima koji će moći ostvariti njenu viziju. Savjetovala se s profesionalcima te saznala odgovore na sva tehnička, dekorativna i druga pitanja. Petra je željela najkvalitetniju i elegantniju foto kabinu koja će raditi besprijekorno. Zanatska zadruga Hefest bila je zadužena za izradu kabine, a dečko i prijatelji bili su joj podrška i fizikalci pri transportu i montaži. Photo booth, odnosno foto kabina je neodoljiv i impresivan uređaj s, kako Petra kaže, Grandpa-friendly softverom za fotografiranje. U foto kabini nalazi se klupa za jednu ili više osoba, a kabina je zatvorena zavjesama kako bi korisnici tijekom fotografiranja opušteno pozirali. Na zaslonu posjetitelji mogu odabrati foto ili video opciju, a potom i filtere. Fotografija je isprintana već nakon nekoliko sekundi, a osoblje Photo Boothiquea će se pobrinuti da gosti dobiju svoj primjerak. Ono što Photo Boutique čini stvarno posebnim je opcija spajanja na Internet, koja pruža korisnicima mogućnost dijeljena fotografija na socijalnim mrežama ili slanje na e-mail. Kompletna usluga najma foto kabine je prilagodljiva klijentima te se može u potpunosti personalizirati. Od finalnog izgleda fotografija, pozadine, rekvizita, odabira glazbe u kabini do vanjskog izgleda samog uređaja.

U razgovoru sa Petrom Crljenak, alumni studenticom Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta saznali smo da znanje koje je stekla studirajući na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta uvelike joj je pomoglo prilikom realizacije ovog projekta.

Slušajući predmete poput poduzetništva, poslovnih komunikacija i mnogih drugih, naučila sam kako analizirati tržište i ponuditi proizvod koji će imati zagarantiran uspjeh. Svoje stečeno znanje na ZŠEM-u primijenila sam na vlastitom projektu te odmah uvidjela kako stvari funkcioniraju u realnom svijetu. Upravo brojni predavači na ZŠEM-u koji dolaze iz korporativnog svijeta, pomogli su mi svojim korisnim savjetima, koje nisam mogla pročitati niti u jednoj knjizi.

Isto tako saznajemo da je ultimativni cilj ambiciozne Petre prije svega prezadovoljan klijent pa se tako vodi zlatim pravilom usluga – Obećajte ono što možete ispuniti, a ispunite više nego što se obećali.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?