Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije im smetala ni kiša

Za Dan planeta Zemlje bicikliralo stotinu Siščana

biciklijada,Sisak
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/20
21.04.2014.
u 21:26


Iskusniji su prešli 30 kilometara, dok su mlađi vozili po gradskom središtu

Ni kiša nije spriječila najveće zaljubljenike u vožnju na dva kotača bez motora da se priključe koloni biciklista te tako u Sisku obilježe Dan planeta Zemlje. Iskusniji vozači startali su jučer prvi od Trga bana Jelačića 30 kilometara dugom adrenalinskom rutom preko Hrastelnice do Martinske Vesi pa natrag.

Alternativni prijevoz

– Zadnje tri godine sudjelovao sam na svakoj biciklijadi u županiji. Vozim već dugo, ne samo kad je toplo tako da mi kiša ne smeta. Dobar je ovo način da se ukaže na alternativni prijevoz- kaže 27-godišnji Alen Mušić. Dvostruko kraćom rutom kroz središte provezli su se mlađi sudionici.

– Na biciklima smo stalno, imamo i grupu Ride it Sisak- kaže njezin 16-godišnji član Antonio Pavičić. I sami su sudjelovali u pripremi manifestacije “Ulicama moga grada” koju već drugu godinu za redom organizira Kištra team i klub SKWHAT u suradnji s Gradom te uz podršku Turističke zajednice, Policijske uprave, Autokluba... Obje kolone osiguravali su predstavnici Moto kluba Steel spirit i djelatnici Vatrogasne postrojbe.

– Ideja je nastala po uzoru na slične u ostalim gradovima, s prvotnim ciljem da ukaže na potrebu biciklističkih staza-kaže Igor Kovač, predsjednik Koordinacije udruga mladih. Lani su imali 400 sudionika, a jučer tek stotinjak čemu je ipak, unatoč bogatom programu na Trgu, presudilo vrijeme.

Apeli urodili plodom

Da su akcijama pokrenuli problematiku staza, govori prva faza njihova uređenja koja je u tijeku na potezu od Rimske do Lovrićeve ulice. U izradi je projektna dokumentacija za drugu fazu kroz gradski prsten, dok će treća povezati obje u cjelinu.

 

>>Humanitarna biciklijada Radio Šibenika za centar Šubićevac

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije