Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGRANIČENA SERIJA

Zgrabite Rimčevu Neveru za 50 kuna!

Rimac Nevera
Foto: Rimac Automobili
1/7
16.09.2021.
u 12:03

Motiv Rimac Nevere pojavljuje se u pet kategorija kriptomarke: zlatna Nevera u 2000 primjeraka, srebrna u 4000, brončana u 6000, siva u 8000 te plavozelena u 10.000 primjeraka. Ukupna je naklada 30.000 primjeraka

Rimčeva Nevera našla se na limitiranoj seriji kriptomarke Hrvatske pošte. Naime, u suradnji s tvrtkama BitX i NodeFactory HP je predstavio treću hrvatsku kriptomarku. Hrvatske kriptomarke zamišljene su kao savršena kombinacija analognog i digitalnog, a ova najnovija na sebi nosi hrvatski hiperautomobil budućnosti – Rimac Neveru. Kriptomarka s motivom Nevere stoji 50 kuna, a može se kupiti u internetskoj trgovini ili u fizičkim poslovnicama pošte.

Kako bi se i kolekcionarstvo vjerno prevelo u digitalni svijet, kriptomarke su podijeljene u različite digitalne kategorije s naglaskom na posebnosti i ekskluzivnosti. Motiv Rimac Nevere pojavljuje se u pet različitih kategorija: zlatna Rimac Nevera u 2000 primjeraka, srebrna u 4000, brončana u 6000, siva u 8000 te plavozelena u 10.000 primjeraka, što čini ukupnu nakladu od 30.000 primjeraka. Kategorije se, navode iz HP-a, dodjeljuju nasumično.

VIDEO Mate Rimac u javnost je dospio kao srednjoškolac s inovacijom iGlove, a danas za njega i Rimac automobile zna cijeli svijet!

Rimac Nevera blok sadrži jednu marku, a nalazi se na PVC podlozi. Dizajn potpisuju Ivana Vučić i Tomislav-Jurica Kačunić, dizajneri iz Zagreba. Ovo izdanje kriptomarke realizirano je u suradnji s tvrtkom Rimac Automobili.

Rimac Nevera potpuno je električan hiperautomobil s maksimalnom brzinom 412 km/h. Ima četiri elektromotora ukupne snage 1914 KS i 2360 Nm okretnog momenta i bit će, navode iz Rimac Automobila, najsnažniji i najbrže ubrzavajući homologirani automobil u proizvodnji bez obzira na vrstu pogonskog sklopa. Kompletno je dizajniran, razvijen i proizveden u tvrtki Rimac Automobili u Hrvatskoj.

Ovaj moćan automobil nosi i hrvatsko ime. Nevera je, naime, moćna mediteranska oluja, nabijena munjom, koja se pojavljuje iznimnom brzinom i snagom. Rimčevu hiperautomobilu ovo ime savršeno odgovara jer zapanjujuće ubrzavanje Nevera zadržava tijekom cijelog ciklusa punog gasa i dostiže 300 km/h od starta za svega 9,3 sekunde. Ostvaruje rekordno brzih 8,6 sekundi na četvrt milje (0 – 402 metra).

Komentara 1

OP
Ovaj_put
20:58 10.10.2021.

0

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije