Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snimila NASA

VIDEO Preletite preko Mjeseca s visine od samo 10 kilometara

Darijo Srna
Foto: Antonio Bronić
1/2
15.01.2013.
u 08:50

NASA je objavila prekrasnu snimku snimljenu s letjelice Ebb 14. prosinca, samo tri dana prije nego što se zabila u planinu na Mjesecu

NASA je objavila prekrasnu snimku snimljenu s letjelice Ebb 14. prosinca, samo tri dana prije nego što se zabila u planinu na Mjesecu.

Letjelica Ebb bila je dio NASA-ine svemirske misije Grail. U trenucima koje možete vidjeti letjelica je bila oko 10 kilometara iznad sjeverne hemisfere Mjesečeve dalje strane. Tri dana poslije zabila se u Mjesečev sjeverni pol.

Prva snimka složena je od 931 fotografije, a druga od 1498 fotografija.

>>NASA planira kontrolirano srušiti dvije letjelice na Mjesec

Ključne riječi

Komentara 3

KS
kum stevica
09:00 15.01.2013.

Pa oće li biti već jednom taj mali korak za čojeka , a veliki za čovječanstvo ili ćemo morati čekati da i to prvi urade kinezi 2021 kako su predvidjeli ?

DE
dejure
10:19 15.01.2013.

Uporno izbjegavaYU prikazati snimke svoje zastave kako vijori (?), koju su onomad navodno zaboli tamo

Avatar Torento
Torento
21:39 15.01.2013.

Prva zastava više ne stoji na mjesecu. Astronauti su je stavili preblizu lunarnom modulu, pa ju je raketni motor pri odlasku s mjeseca otpuhao svojim mlazom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije