Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAGODBA NA SUDU

Udar na pirate: IsoHunt se gasi i mora platiti 110 milijuna dolara

kompić
Reuters/PIXSELL
18.10.2013.
u 16:34

Vlasnik stranice, Kanađanin Gary Fung pristao je platiti 110 milijuna dolara američkoj filmskoj udruzi MPAA

IsoHunt, popularna internetska stranica koja nudi torrente s uglavnom piratskim materijalom, gasi se nakon nagodbe na sudu, javlja BBC. Vlasnik stranice, Kanađanin Gary Fung pristao je platiti 110 milijuna dolara američkoj filmskoj udruzi MPAA, čiji je predsjednik Chris Dodd rekao da je ovaj potez veliki korak naprijed za zakonitu internetsku trgovinu.

Fung je gašenje svoje stranice komentirao na svom blogu.

"Žao mi je što moja beba odlazi. Ali vodio sam dobru bitku, završio sam utrku i ostao vjeran", napisao je Fung, dodajući kako radi na novim projektima.

Skupina tvrtki, uključujući Disney, Paramount i 20th Century Fox, optužila je IsoHunt za namjerno kršenje autorskih prava nudeći milijune popularnih filmova i serija. Fungova obrana tvrdila je da su korisnici IsoHunta, a ne sam IsoHunt, odgovorni za distribuciju piratskog materijala. Sam Fung tvrdio je kako je IsoHunt uklanjao piratske materijale nakon što je bio obaviješten o njima. Kalifornijski sud bio je drukčijeg mišljenja .Sudska bitka trajala je više od sedam godina.

Stranica je još uvijek u funkciji, ali će uskoro biti ugašena. Sudeći prema sudskim dokumentima, malo je vjerojatno da Fungova tvrtka može platiti 110 milijuna dolara pa će MPAA vjerojatno primiti od 2 do 4 milijuna.

>> Ako ste skinuli i samo jedan film pomoću torrenta, evidentirani ste

>> Suosnivač The Pirate Baya osuđen na dvije godine zatvora

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije