Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neispravni dijelovi

Toyota, Honda, Nissan i Mazda povlače više od 3 milijuna vozila

lexus gs250,portal (1)
Igor Kralj/PIXSELL
11.04.2013.
u 10:15

Najviše automobila povlači se sa sjevernoameričkog tržišta, njih čak milijun i 260 tisuća.

Toyota, Honda, Nissan i Mazda povlače s tržišta oko 3, 4 milijuna vozila diljem svijeta zbog problema sa zračnim jastucima na suvozačevoj strani.

Naime, kako javlja CBS, postoji opasnost od pucanja zračnih jastuka japanskog proizvođača Takata i njegovih plastičnih dijelova koji mogu ozlijediti suvozača.

Korporacija Toyota Motor zbog nastalog problema povlači 1,7 milijuna vozila. Najviše njih u  Sjevernoj Americi, čak 580 tisuća, 490 tisuća u Europi i 320 tisuća u Japanu. Zahvaćeni modeli uključuju Corollu, Tundru i Lexus SC koji su proizvedeni od studenog 2000. i ožujka 2004. godine.

Korporacija Honda Motor povlači 1,1 milijuna vozila. Njih 680 tisuća u Sjevernoj Americi, 270 tisuća u Japanu i 64 tisuće u Europi. Modeli uključuju Civic i Odyssey. Nissan je povukao oko 480.000 vozila, a Mazda njih još 45.000.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije