Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREPORUKA

Top 5 knjiga: Evo za kojim naslovima s 45. Interlibera valja posegnuti

Zagreb: Reportaža s Interlibera
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/7
09.11.2023.
u 08:00

U naš su izbor ušli memoari poznatog glumca, potom vrhunac književne satire i montypythonovskog humora, hrvatska priča o korupciji i moralu, ali i autofikcijski roman riječke književnice koji se bavi psihičkim zdravljem

Na Zagrebačkom velesajmu u utorak je otvoren 45. Interliber, pa će njegovi paviljoni do 12. studenog ponovno biti najvruće kulturno mjesto u zemlji. Na Interliberu koji se proteže na 13.000 kvadrata, u paviljonima 5, 6, 7 i 7a, čak je 300 izlagača iz 13 zemalja svijeta. Interliberska je ponuda tradicionalno sjajna i za ove prilike iznimno povoljna, a sniženja idu i do osamdeset posto. Mnogima se teško snaći u tom mnoštvu zanimljivih naslova pa smo odabrali pet knjiga za kojima na ovogodišnjem Interliberu valja posegnuti.

 

Foto: VL

Douglas Adams: “Doviđenja i hvala na svim ribama” i  “Uglavnom bezopasni”

U moru sjajnih fantasy, SF i horor izdanja koje Lumen predstavlja na Interliberu, izdvajaju se dva kultna naslova britanskog pisca Douglasa Adamsa. Četvrti i peti dio njegove urnebesne “petodijelne trilogije” Vodič kroz galaksiju za autostopere u novom hrvatskom prijevodu, vrhunac su književne satire i montypythonovskog humora. Svaka stoji po 11,20 eura. “Doviđenja i hvala na svim ribama” proteže se na 184 stranice, dok ih “Uglavnom bezopasni” ima 223.

 

Kristian Novak: “Slučaj vlastite pogibelji”

Novi roman po mnogima jednog od najboljih živućih hrvatskih pisaca Kristiana Novaka pronaći ćete na štandu izdavača OceanMore. Napeta i vješto ispisana priča o korupciji i moralu prema kojoj je već postavljena i predstava HNK u Varaždinu, sigurno je najuzbudljiviji ovogodišnji hrvatski naslov, pa ćete tih 280 stranica brzo pročitati. Cijena mu je 20 eura.

VEZANI ČLANCI:

Eva Simčić: “Četiri lakta unutra”

Roman prvijenac riječke književnice Eve Smičić u izdanju V.B.Z.-a gotovo pa je prošao ispod radara nakon predstavljanja na festivalu Vrisak. Interliber je pravo vrijeme da ispravimo tu nepravdu i ovaj inteligentni autofikcijski roman koji se na 148 stranica bavi psihičkim zdravljem i pokušajima pronalaska pomoći te iskustvom života na relaciji Norveška-Hrvatska, svakako pročitamo. Za njega valja izdvojiti 13 eura.

Tom Felton: “S druge strane čarobnog štapića – čarolija i kaos odrastanja u ulozi čarobnjaka”

Memoari britanskog glumca Toma Feltona, najpoznatijeg nam po ulozi zlikovca Draca Malfoya u filmskom serijalu o Harryju Potteru, među zanimljivijim su ovogodišnjim celebrity knjigama. Felton je, unatoč svjetskoj slavi, po svemu sudeći sasvim “down to earth” lik koji s obiljem humora, ali gotovo sirovo iskreno i emocionalno na svih 312 stranica govori o svojim iskustvima odrastanja pred kamerama bez zadrške prisjećajući se i lijepih trenutaka, ali i onih najtežih poput dugogodišnje borbe s ovisnošću. Cijena je ove knjige 16,20 eura.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije