Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INOVACIJA

Suvozač može gledati film, vozač ga ne vidi zbog posebne folije

Porsche
05.04.2023.
u 13:32

Novi Cayenne premijerno će biti pokazan 18. travnja na sajmu Auto Shanghai u Kini, a s njim Porsche predstavlja revolucionarni koncept zaslona i upravljanja

Porsche uz novi Cayenne, koji će proslaviti svoju svjetsku premijeru 18. travnja na sajmu Auto Shanghai u Kini, predstavlja revolucionarni koncept zaslona i upravljanja. Porsche Driver Experience predstavlja potpuno digitalni prikaz, svestranu prilagodbu i intuitivno upravljanje. Najvažniji upravljački elementi raspoređeni su oko upravljača. Visokokvalitetni kokpit po prvi put prenosi elemente električnog sportskog automobila Taycan na Porscheov model s motorom s unutarnjim izgaranjem. On uključuje, između ostalog, digitalnu ploču instrumenata u takozvanom zakrivljenom i samostojećem dizajnu s varijabilnim opcijama prikaza, novodizajniranu središnju konzolu i novu generaciju upravljača. Ručica automatskog mjenjača premještena je desno od volana.

Središnji zaslon visoke rezolucije od 12,3 inča je komandni centar sustava Porsche Communication Management. Vozač ovdje može upravljati brojnim funkcijama za vožnju i udobnost, kao i standardnim online navigacijskim i multimedijskim funkcijama. Opcionalno integrirani zaslon za putnike od 10,9 inča potpuno je nov u Cayenneu. Suvozač može koristiti dodatni zaslon osjetljiv na dodir kako bi rasteretio vozača, primjerice upravljanjem navigacijskim sustavom ili odabirom medijske usluge. Posebna folija osigurava da se zaslon ne vidi s vozačevog sjedala. To omogućuje streaming videosadržaja na suvozačevom zaslonu, čak i tijekom vožnje. S novom funkcijom In-Car Video, videosnimke putem pružatelja usluge streaminga mogu se gledati i na središnjem zaslonu, ali samo kada vozilo stoji.

Uz novi koncept zaslona i upravljanja, Porsche u novi Cayenne uvodi temeljito redizajnirani kokpit. Digitalna instrumentna ploča od 12,6 inča sada ima zakrivljeni i samostojeći dizajn; potpuno je prilagodljiva. Ovisno o opremi, vozač može birati između do sedam prikaza na ploči s instrumentima, a među njima je i tipičan Porscheov dizajn instrumentne ploče s pet cijevi, prenesen u digitalno doba. Ovisno o odabranom prikazu, na instrumentnoj su ploči u prvom planu brojač okretaja, online navigacija, sustav Night Vision Assist ili 3D pomoć pri vožnji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije