Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dječja igra

Sedmogodišnja djevojčica za 10 minuta provalila lozinku za Wi-Fi

internet
Foto: Thinkstock
22.01.2015.
u 18:00

Svoj je pothvat započela gledanjem samo jednog od 14.000 videa na YouTubeu

Betsy Davies (7) iz Londona uspjela je za nešto manje od 11 minuta hakirati šifru za bežični internet nakon što je pogledala video s opisom cijelog postupka, javlja Daily Mail.

Svoj je pothvat započela gledanjem samo jednog od 14.000 videa na YouTubeu. Hakiranje je provedeno pod nadzorom stručnjaka za online sigurnost kako bi se skrenula pozornost na ranjivost mreža.

Istraživanja su pokazala da hakeri koriste zaštićene Wi-Fi mreže kako bi se prebacili na lažnu mrežu i tako došli do korisničkih podataka. Prebacivanje se odvija tako da korisnik to i ne primijeti, a otvara pristup brojevima telefona, mailovima te podacima s kartica i bankovnih računa.

>> Ovo je 25 najgorih lozinki u prošloj godini

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
22:49 22.01.2015.

Super a sad kažite tko plača račun od telefona ako wifi nema flat?

PA
Paton
18:47 22.01.2015.

kak ja nemrem koji je video u pitanju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije