Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski superautomobil

Rimac produžio jamstvo na bateriju Nevere na osam godina

Foto: Rimac Automobili
1/3
19.01.2024.
u 13:45

Jamstvo od osam godina i neograničen broj kilometara je besplatno za sve nove kupce Nevere, a također će se primjenjivati na sve do sada isporučene

Rimac Automobili su produžili jamstvo na bateriju svog hiperautomobila Nevera na 8 godina i neograničen broj kilometara.
Jamstvo je besplatno za sve nove kupce, a također će se primjenjivati na sve do sada isporučene automobile, dajući vlasnicima Nevere dodatnih sedam godina jamstva za naprednu, tekućinom hlađenu bateriju kapaciteta 120 kWh. To je jasan znak povjerenja koje Rimac ima u svoju tehnologiju baterija, koja je dizajnirana, projektirana i proizvedena u Rimac Automobilima.
Izrađen za isporuku 1,4 MW snage, baterijski paket Nevere u obliku slova H odabran je kako bi omogućio vozaču i suvozaču da sjede nisko u automobilu, umjesto da imaju osjećaj da sjede ‘na vrhu’ automobila. Kao hyper-GT, baterija je također bila izazovna da pruži i impresivno krstarenje na velikim udaljenostima i vrhunske stabilne performanse.
Kako bi postigao ove ciljeve, tim Rimac Automobila je stvorio kemijski sastav litij-mangan-nikal s vodeno-glikolnim rashladnim pločama. Brojne inovacije pomažu u hlađenju baterije, no možda je najznačajnija ta da ove ploče za hlađenje spajaju ćelije u "sendvič", umjesto da se jednostavno nalaze na vrhu ili dnu, kako bi se osiguralo dosljedno i učinkovito hlađenje kroz cijeli baterijski paket.
Kao rezultat ovog inovativnog dizajna i inženjeringa, Nevera prikazuje širok raspon mogućnosti. Lani je Nevera postavila 23 brzinska rekorda i  u jednom danu, što je zahtijevalo oko 30 ubrzanja punim gasom u manje od 8 sati, bez zamjetnog pada performansi. Nevera također može prijeći 490 kilometara (WLTP) s jednim punjenjem i može se puniti na 500 kW, brzinom koja je toliko velika da trenutno postoji samo nekoliko javnih punjača s takvom mogućnošću.

 

 

"Mnogo električnih vozila na masovnom tržištu daje 8 godina jamstva na baterije, ograničavajući kilometražu na otprilike 100.000 km. Stoga je za nas – s jednim od najnaprednijih paketa baterija visokih performansi na svijetu – proširenje našeg jamstva na osam godina i neograničen broj kilometara od velike važnosti. Nevera nije samo iznimno brza, sposobna i luksuzna nego i lagana za korištenje, a ovaj potez je najnovija potvrda toga. Naši električni motori ne zahtijevaju održavanje cijeli životni vijek, a naša baterija je pod jamstvom od osam godina. Uz stručno vodstvo naših tvornički obučenih inženjera u našoj prodajnoj mreži diljem svijeta, možete provesti više vremena samo uživajući u vožnji - rekao je Hendrik Malinowski, komercijalni direktor Bugatti Rimca.

Jamstvo od 8 godina pokriva sve veće kvarove na baterijskom paketu i uključuje jamstvo da će na kraju jamstvenog razdoblja baterija i dalje imati ukupni kapacitet punjenja koji iznosi 75% onoga kada je isporučena kao nova. Ograničena proizvodnja Nevere napreduje velikim tempom u sjedištu Rimca u Hrvatskoj, a isporuke se odvijaju kupcima diljem svijeta, poručuju iz Rimac Automobila.

Ključne riječi

Komentara 1

CR
crocro
13:37 21.01.2024.

Nevera je fantastičan automobil za sve, ali najviše za velike bogataše. Nevera već nekoliko godina na mijenja svoju vanjštinu. U Rimcu bi trebali poraditi na još spektakularnijoj vanjštini karoserije od sadašnje, tako da se vidi trend promjena, makar se to vidjelo samo na vanjštini. U Rimcu to mogu napraviti, samo je pitanje zašto ne usavršavaju i mijenjaju dizajn kao gotovo svi proizvođači klasičnih automobila koji redizajniraju modele čak i nakon 2 godine. Možda u Rimcu misle da je dizajn savršen i da ga niz godina neće trebati mijenjati. Možda je prijeti bijazan da ako promijene dizajn da neće biti narodžbe za postojeće modele. A možda je u pitanju preskupa promjena dizajna pa neće odustati od vizure postojećeg modela.Samo je pitanje koliko treba vremena proći da budući kupci shvate zastarjelost postojećeg modela pa ih to odvrati od pootencijalne kupnje. U svakom slučaju u Rimcu sigurno o tome razmišljaju ili će morati razmišljati, jer ovaj postojeći dizajn koji se godinama ne mijenja neće biti interesantan u odnosu na druge proizvođače skupih lukzuznih automobila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije