Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SERVISNE AKCIJE

Provjerili smo gdje možete besplatno ili za kunu pregledati auto za zimu

automehaničar
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
18.10.2015.
u 18:00

Zimski pregled obuhvaća kočnice, stakla, tekućine, akumulator, gume...

Kao što ni mi ne izlazimo iz kuće jednako opremljeni ljeti i zimi, tako je i automobilu potrebna prilagodba na prijelazu iz toplijeg u hladniji dio godine.

Nedostaje znanje i alat

Većinom su to sitnije radnje s kojima je svaki vozač upoznat, a mnogi se s njima svake godine bave sami, radije nego da u servisu ostave novac za provjeru akumulatora, guma, kočnica, stakala, svjetala, tekućina. No, većina vozača nema potrebno znanje i alat da automobil u potpunosti pripremi za napore koji ga tijekom jeseni i zime očekuju na cesti. Provjerili smo stoga u kojim su ovlaštenim servisima aktualne - ili će to uskoro biti - akcije besplatnog ili povoljnijeg zimskog pregleda vozila. Preventivni pregled kod svih marki obuhvaća kontrolu sigurnosnih sustava, akumulatora, signalizacije, tekućina...

Na besplatan pregled automobila vozači mogu računati u ovlaštenim servisima Renaulta, Dacije, Nissana, Hyundaija (u pripremi je akcija za studeni i prosinac). U Opelovim servisima isti će pregled od 19. listopada do 31. prosinca naplatiti tek simbolično - jednu kunu. Vozači će ovdje moći računati i na popuste kod kupnje određenih dijelova i korištenja nekih usluga.

U Renaultu i Daciji od 17. do 31. listopada vlasnici vozila tih marki moći će, dakle, automobil dovesti na besplatan pregled u 33 kontrolne točke, a servisni će savjetnici ujedno procijeniti trošak eventualnih popravaka te ponuditi popust na dijelove i rad. Nissanova akcija od 15. listopada do 30. studenog - osim besplatnog pregleda - uključuje i popust od 20% za rad i dijelove, za kupnju metlica brisača, antifriza, akumulatora, tekućine za stakla, naplataka, senzora za nadzor tlaka u gumama, krovnih nosača i kovčega... U Mazdi nemaju besplatan pregled vozila, ali nude MazdaFair service održavanje vozila koje obuhvaća do 20% popusta na dijelove te do 50% popusta na uslugu.

Uz kupljene gume - pregled

Kia također priprema zimsku akciju, kao i ponudu zimskih guma, alu naplataka i ostale dodatne opreme. Svi koji kupe set zimskih guma prilikom ugradnje dobit će preventivni pregled u 23 točke za samo jednu kn.

>> Pripremite automobil za zimu – evo koliko će vas to stajati!

>> Veliki servisni lanci jeftiniji od malih lokalnih majstora

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije