Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opozivi proizvoda

PITANJE DANA Bojite li se za sigurnost hrane koju jedete?

Trgovina
Pixabay
02.11.2023.
u 10:36

Sustav sigurnosti hrane u Hrvatskoj dio je europskog sustava koji se smatra najsigurnijim i najrigoroznijim na svijetu, napominju u HAPIH-u

Vijesti o povlačenjima različitih prehrambenih artikala izazivaju zabrinutost među potrošačima. Salmonela, pesticidi, listerija, GMO... Pojmovi koji dolaze uz takve obavijesti kod nekih stvaraju dojam da je hrana koju konzumiramo sve "otrovnija". No je li riječ samo o dojmu ili nas osjećaj ne vara? Evo što kažu brojke.  U HAPIH-u (Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu) navode kako je ove godine do sada opozvano 69 proizvoda s tržišta. U 2022. pak opozvano ih je 117, od čega u prva tri kvartala 85. U HAPIH-u dodaju kako su javne objave pokazatelj transparentnog i učinkovitog sustava sigurnosti hrane koji svakom potrošaču omogućava uvid u opozive proizvoda koji se nalaze na tržištu.

"Sustav sigurnosti hrane u Hrvatskoj dio je europskog sustava koji se smatra najsigurnijim i najrigoroznijim na svijetu, jer se, da bi se osigurala maksimalna razina zaštite potrošača, kontrola sigurnosti provodi u svakoj fazi, a dozvoljene granice su postavljene visoko iznad vrijednosti koje bi mogle biti štetne za zdravlje potrošača. Stoga je upravo transparentna objava obavijesti i promptno povlačenje hrane s tržišta pokazatelj učinkovitog funkcioniranja sustava", napominju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije