Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Peugeot je predstavio novi model sa četiri znamenke u nazivu, jednovolumen 5008

Peugeot 5008 - Francuz u službi cijele obitelji

Peugeot 5007
07.11.2009.
u 09:10

Peugeot ponosno ističe kako je s modelima 3008 i 5008 okrenuo novu stranicu u kvaliteti izrade. Ta tvrdnja stoji, jer materijali su iznimno kvalitetni, a spojevi upečatljivo precizni.

Tržište se mijenja. Biti prisutan samo s jednim modelom nije više dovoljno. Upravo zato Francuzi šire gamu i popunjavaju posljednje rupe u ponudi. Osim modela 308, Partnera i 3008 upravo su predstavili 5008. Riječ je o jednovolumenu koji nudi mogućnost prijevoza do sedam osoba, mnogo mjesta u kabini i prvoklasnu izradu.

Točka na “i”
Potez je logičan jer Citroën već dugo ima u ponudi tehnički gotovo identičan auto (C4 Grand Picasso). Iako je riječ o vrlo sličnim autima iste namjene, njihova je izvedba vrlo različita. Peugeot ponosno ističe kako je s modelima 3008 i 5008 okrenuo novu stranicu u kvaliteti izrade. Ta tvrdnja stoji, jer materijali su iznimno kvalitetni, a spojevi upečatljivo precizni.

To je tek točka na “i” dobro promišljenog automobila koji svojim putnicima nudi do sedam pojedinačnih sjedala koja se mogu jednostavno sklopiti te nestati u podu, a nema potrebe vaditi ih. Pritom je upečatljiv i prtljažnik koji ima obujam 579 do 678 l s pet sjedala, a ako nema stražnjeg reda sjedala (doplata), onda je ispod podnice još 60 l prostora na raspolaganju.

Ako se obore sva sjedala, nastaje ravni utovarni prostor dug 276 cm, jer se i suvozačko sjedalo može sklopiti. Inteligentna su rješenja i u tehnici. 5008 nudi svome vozaču pregršt najmodernije tehnike.

Head-up displej koji prikazuje brzinu, ali i upozorava ako je razmak premalen i prijeti opasnost od naleta na vozilo ispred. Osim toga, tu je i sustav koji sam izmjeri prostor za parkiranje kako bi vozač znao stane li 5008 u njega ili ne. Konačno, tu je i multimedijalna ponuda koja se može protegnuti i na ekrane s priključcima za DVD, igraće konzole itd. kako bi putovanje bilo još manje zamorno.

Tri agregata
U ponudi će biti tri motora. Osnovni je benzinac obujma 1,6 litre sa 120 KS i ručnim mjenjačem s pet brzina. Isti obujam ima i slabiji dizelaš koji razvija 109 KS, ali nudi ručni mjenjač sa šest brzina. Sam vrh ponude činit će obnovljeni dvolitreni HDI sa 163 KS i automatskim mjenjačem sa šest brzina. K nama 5008 dolazi u početku sljedeće godine, a cijene još nisu poznate.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
16:05 07.11.2009.

Ti novi auti su običan krš i krama koja je ljepo upakirana i skupa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije