Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi trend

Pametni mobiteli ozbiljno ugrožavaju budućnost mp3 playera

mp3 player
Reuters/Pixsell
18.04.2011.
u 14:01

Mobilni operateri svojim korisnicima nude sve više pametnih telefona po povoljnim cijenama. S obzirom na to da se i preko njih može slušati glazba, mp3 playeri počinju gubiti bitku s mobitelima

Što se događa s iPodom i drugim mp3 playerima? Prije nekoliko godina često ih se moglo vidjeti na ulicama i u sredstvima javnog prijevoza, ali čini se da ih danas sve češće zamjenjuju pametni telefoni. Broj ljudi koji gradom hodaju sa slušalicama u ušima povećao se, ali njihove žice uglavnom vode do mobitela koji su danas opremljeni brojnim funkcijama, pa tako i mogućnošću reproduciranja glazbe i slušanja radija.

Trend pada upotrebe mp3 playera najuočljiviji je u SAD-u gdje se 2009. samo jedan od 10 korisnika pametnih mobitela tim uređajem koristio za slušanje glazbe, dok je 2010. to činio svaki četvrti korisnik mobitela. Slična je situacija i u nas, gdje se sve veći broj pametnih telefona poput iPhonea, Androida i Symbiana nalazi u ponudama mobilnih operatera po prihvatljivim cijenama.

Mp3 playerima vjerni ostaju najveći ljubitelji glazbe jer kvaliteta zvuka na dobrim modelima obično je znatno bolja od one koju pružaju mobiteli.

Ključne riječi

Komentara 4

MO
modovisisajteMaraschino
21:29 18.04.2011.

jos jedan divni biser novinara koji pise o onom o cemu nema pojma. Android i Symbian pametni telefoni? ako vec nabrajate OS pametnih telefona, onda ih nabrojite sve... u biti recenica \"gdje se broj pametnih telefona poput iPhonea.....\" trebala bibi glasiti \"gdje se broj pametnih telefona baziranih na iOS, Android, Windows Mobile, Bada i Symbian OS-u....\"

CI
cickova
22:51 19.04.2011.

i nadoda da ne mora \"imat OS\" da bi se mogao koristit kao mp3 player, jel to mobiteli mogu već nekih 6-7 godina.

Avatar ludi kekec
ludi kekec
21:31 20.04.2011.

od kuda je ovaj novinar pao na Zemlju? Pa već godinama gotovo svaki mobitel ima opciju reprodukcije muzike... to nema baš nikakve veze sa smartphonima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije