Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
F12tdf

Ovaj Ferrari ima 780 ks, košta 420.000 eura i ide samo 24 km/h. Ovo je razlog

FILE PHOTO: Ferrari CEO Benedetto Vigna unveils the company's new long term strategy, in Maranello
FLAVIO LO SCALZO/REUTERS
13.04.2024.
u 08:36

Teoretski bi mogao razviti brzinu od 340 kilometara na sat, a 'stotku' bi mogao uloviti za samo 2,9 sekundi.

Ferrari koji ide samo 24 km/h iako ima 7,3-litreni V12 motor koji razvija 780 konjskih snaga? Da, i to je moguće. Radi se o prototipu F12tdf iz 2014. koji se prodaje na aukcijskoj stranici Bring a Trailer. Teoretski bi mogao razviti brzinu od 340 kilometara na sat, a 'stotku' bi mogao uloviti za samo 2,9 sekundi. No, iako ide samo 24 km/h, ima onih koji će za njega ponuditi 420.000 eura, odnosno 450 tisuća dolara.

Zašto je Ferrari koji je u savršenom voznom stanju ograničen na samo 24 km/h. Kako RevijaHAK piše, pošto se radi o prototipu koji je ispunio svoju funkciju, Ferrari je softverski ograničio automobil i motor tako da se može koristiti samo kao ukrasni element. 

To je uobičajena praksa u industriji i nije jedinstvena za Ferrari. Marke  ne žele da se prototipovi koriste na cesti kako bi izbjegli buduće sudske sporove i loš publicitet. Također, prototip ne zadovoljava standarde marke u pogledu završne obrade, opreme i iznad svega pouzdanosti. Trgovac ga je uvezao u Sjedinjene Države kao izložbeni automobil, što je bio jedini legalni način za to. Nakon nekoliko godina ovaj ga je trgovac odlučio prodati, premda ga je nemoguće registrirati i koristiti na cesti.

VEZANI ČLANCI

VIDEO Test automobila Citroen C4X

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije