Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sadrže opasan virus

Oprez! Imate li neku od ovih 13 aplikacija na mobitelu odmah ih obrišite

Google Play, Ilustracija
Pixabay
03.01.2024.
u 15:00

Ako upotrebljavate Android uređaj, provjerite imate li neku od ovih aplikacija i odmah je deinstalirajte sa svog mobitela. Google je iz svoje trgovine Play uklonio ukupno 13 aplikacija nakon što su sigurnosni stručnjaci iz McAfeeja otkrili da su zaražene opasnom pogreškom Xamalicious.

Nakon što instalirate jednu od tih aplikacija opasan virus omogućava prevarantima da daljinski preuzmu neke značajke, uključujući navigaciju zaslonom i davanje niza dopuštenja. Uz takvu vrstu pristupa, hakeri mogu zaraziti uređaje neželjenim špijunskim softverom ili čak bankovnim trojancima koji kradu novac, a da vlasnik uopće nije svjestan da se nešto loše događa. McAfee je potvrdio da je pronađeno čak 25 aplikacija koje sadrže virus poznat kao Xamalicious, a čak njih 13 lako je dostupno za preuzimanje putem Googleove službene trgovine Play

Ovo su aplikacije na koje upozoravaju

Essential Horoscope for Android

3D Skin Editor for PE Minecraft

Logo Maker Pro

Auto Click Repeater

Count Easy Calorie Calculator

Sound Volume Extender

LetterLink

VEZANI ČLANCI 

NUMEROLOGY: PERSONAL HOROSCOPE &NUMBER PREDICTIONS

Step Keeper: Easy Pedometer

Track Your Sleep

Sound Volume Booster

Astrological Navigator: Daily Horoscope & Tarot

Universal Calculator

Ako ste instalirali neku od ovih aplikacija, odmah je obrišite s mobitela, točnije deinstalirajte je. Osim toga, express.co.uk savjetuje da pokrenete antivirusnu provjeru kako biste provjerili je li Xamalicious instaliran bez vašeg znanja.

VIDEO Vjeruje se da se jedno Nostradamusovo proročanstvo već ostvarilo

Komentara 2

OT
otrovnijezik
21:25 03.01.2024.

Obrišite i blokirajte servise google playa i mobitel će vam biti siguran.

CH
chemica
16:35 03.01.2024.

I kažeš, dok ti skidaš kile s njihovim kalkulatorom kalorija, oni tebi skidaju lovu s bankovnog računa? lol

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije