Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Redizajn

Novi Hyundai Bayon - robusniji i napredniji korejski B-SUV

Foto: Hyundai
1/5
25.01.2024.
u 11:00

Po uzoru na novu Konu stiže s LED svjetlosnom trakom Seamless Horizon i više sigurnosne opreme

Korejski Hyundai osvježio je svoj najmanji povišeni model u ponudi – crossover B segmenta Bayon.

Novi Bayon dolazi uz oštriji i prepoznatljiviji dizajn u crossover SUV tipu karoserije dizajniranom posebno za Europu. Redizajnirani su oblik i uzorak prednjeg odbojnika, kao i rešetka hladnjaka kako bi izgled Bayona bio odvažniji i robusniji. Oblik i uzorak prednjeg odbojnika, kao i rešetka hladnjaka, poboljšani su kako bi stvorili odvažniji i robusniji izgled.

Baš poput nove Kone, Bayon dolazi uz LED DRL (dnevna svjetla) traka za stvaranje svjetlosnog potpisa Seamless Horizon integrirana ispod poklopca motora. Neobičan dizajn stražnjeg kraja je sa svjetlima u obliku strijele koji naglašava dinamiku ostao gotovo nepromijenjen. Dostupno je ukupno devet vanjskih boja, uključujući četiri nove boje: Lumen Grey Pearl, Meta Blue Pearl, Lucid Lime Metallic i Vibrant Blue Pearl. Opcijski dvobojni krov u Phantom crnoj boji također je dostupan s nekoliko vanjskih boja.

 

Sada standardno dolazi uz 4,2-inčnu LCD digitalnu instrumentnu ploču i 10,25-inčni središnji zaslon u boji. Veća instrumentna ploča od 10,25 inča je opcija. Dolazi s različitim grafikama ovisno o načinu vožnje, Apple CarPlay i Android Auto povezivanjem, bežičnim punjačem i najnovijim ažuriranjem za Hyundaijevu Bluelink telematiku.

 

Bayon nudi i brojne značajke poluautonomne vožnje poput Lane Following Assista (LFA) koji održava vozilo u središtu prometnog traka, Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) koji uključuje detekciju automobila, pješaka i biciklista, kao i Junction Turning, koja može aktivirati kočnice kako bi spriječila sudar s nadolazećim automobilom pri skretanju na raskrižju. Cijene još nisu poznate.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije