Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVITET

Nova Fabia 17 posto štedljivija, s novim TDI trocilindrašem troši 3,1 l

Škoda Fabia
Foto: Škoda
13.08.2014.
u 16:40

Fabia treće generacije službeno će biti predstavljena na jesen u Parizu, a sada su otkriveni novi agregati

Škodin predstavnik B segmenta dobiva potpuno nove motore najnovije generacije, posebno učinkovite po pitanju potrošnje. U ponudi se – uključujući varijantu GreenLine – četiri benzinska i tri dizelska agregata. Svi motori ispunjavaju novu normu ispušnih plinova EU 6 te su serijski opremljeni start-stop sustavom i rekuperacijom (obnova energije kočenja). Stupnjevi prijenosa se mijenjaju ručno ili preko DSG mjenjača.

Benzinski motori su novi 3-cilindarski i 4-cilindarski agregati. Početni je 1,0 MPI 3-cilindarski agregati sa 60 i 75 KS, dolaze bez turbopunjača, dok su TSI 4-cilindraši potpomognuti turbom (90 i 110 KS). U ponudi će biti tri dizelske verzijenovog common-rail agregata s obujmom od 1,4 litre i isključivo s izravnim ubrizgavanjem i turbopunjenjem. Blok motora 3-cilindarske konstrukcije izrađen je od aluminijske slitine, a snaga od 75 do 105 KS.

Najštedljivija je Fabia Greenline sa 1,4 TDI motorom sa 75 KS, koja troši samo 3,1 l/100 km i ispušta 82 g/km CO2.

>> Istražili smo što se na našem tržištu može kupiti za 100.000 kuna

>> I dalje rast prodaje, Škoda Octavija najprodavanija

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije