Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO U PONUDI

Nissan Note oko sebe širi napredan sigurnosni štit

nissan note (1)
Foto: Nissan
1/8
29.10.2013.
u 17:00

Oprema serijski obuhvaća ABS, ESP, šest zračnih jastuka, klima uređaj, radio CD...

Za drugu generaciju modela Note - koja se počela prodavati po cijeni od 89.900 kuna za 1,2 Visia izvedbu - Nissan planira zainteresirati više kupaca nego što ih je privukao prethodnik. Opravdano, jer novi je Note atraktivniji, dinamičniji i tehnološki napredniji. Dvojimo tek oko željenog udaljavanja od imidža gradskog jednovolumena, jer i vizualno izduženiji Note ostaje jednovolumen B segmenta. I od toga ne treba bježati. Dapače, modeli tog segmenta - pa tako i Note - nude kompaktne vanjske dimenzije, dovoljno prostora u funkcionalnom interijeru, upotrebljiv prtljažnik.

Note nove generacije zadržao je međuosovinski razmak od 260 cm, uz ukupnu dužinu od 410 cm. Stražnja klupa nudi najviše prostora za noge u klasi, a pomažu i stražnja vrata koja se otvaraju pod kutom od gotovo 90 stupnjeva. Prtljažnik nudi pametni sustav Karakuri, ploču Karakuri koja dijeli ostatak prtljažnika na dvije dodatne razine i mehanizam za pomicanje stražnje klupe koji stvara još 86 litara obujma prtljažnika (ukupno 295 do 1982 l).

Osim bogate opreme, Note donosi novu tehnologiju. Nudi jedinstveni sigurnosni štit, koji obuhvaća sustav za nadzor mrtvog kuta, izlaska iz prometne trake i otkrivanja pokretnih objekata. Sva tri sustava informacije dobivaju od jedne širokokutne kamere postavljene na stražnjem kraju automobila. Druga tehnologija koja se prvi put pojavljuje u novom Noteu je panoramski monitor - Nissanov nagrađivani sustav više kamera koje olakšavaju parkiranje.

U ponudi će biti tri motora: 1,2-litreni benzinski motor od 80 KS, 1,2-litreni DIG-S s mehaničkim kompresorom od 98 KS (od 113.590 kn) i 1,5 dCi turbodizelski motor sa 90 KS (od 107.931 kn).

>> Japanski Nissan iznenadio novim izdanjem X-Traila

>> Nova Micra donosi velike promjene i nove tehnologije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije