Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sion

Nijemci testiraju električni auto koji se puni tijekom vožnje

električni auto Sion
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
07.08.2018.
u 14:44

Početak proizvodnje planira se u drugoj polovini 2019. godine u njemačkoj tvornici

Start-up kompanija iz Münchena ovo ljeto iskorištava prednosti jakog bavarskog sunca kako bi provela posljednja ispitivanja sustava napajanja za svoj model Sion, električno vozilo koje se puni tijekom vožnje putem solarnih ćelija.

Iako Njemačka vjerojatno neće realizirati ciljanu razinu od ukupno milijun električnih automobila na svojim cestama do 2020. godine, tamošnja vlada je u travnju objavila da je spremna poduprijeti kompanije koje proizvode baterije za električna vozila.

Sono Motors, osnovan 2016. godine, razvija model Sion, koji je u cijelosti električno vozilo sa solarnim ćelijama ugrađenima u karoseriju. Sion se može napajati putem solarne energije, preko konvencionalnih strujnih utičnica ili drugih električnih automobila.

električni auto Sion
1/10

Početak njegove proizvodnje planira se u drugoj polovini 2019. godine u njemačkoj tvornici. Sono sada ima oko 5.000 narudžbi. Prodaja vozila po cijeni od 16.000 eura započet će u sljedećoj godini.

Sion će imati 330 solarnih ćelija pričvršćenih na krov, poklopac motora i bočne strane vozila, a njegov će baterijski sustav osiguravati oko 250 km vožnje prije ponovnog punjenja.

„U vozilu je grijač za sjedala, klima uređaji, a posebno je značajan veliki informacijski sustav koji može interaktivno povezivati telefon. To znači da je to zaista potpuno vozilo, vrlo jednostavno i bez suvišnih dijelova“, kazao je Laurin Hahn, osnivač i glavni izvršni direktor tog start-upa.

Pogledajte koliko vrijede vozačke dozvole i kada ih trebate zamijeniti:

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar CENTARFOR
CENTARFOR
18:23 07.08.2018.

Takve Vijesti Hoćemo !!!!! Što nas guraju Naprijed !!!! Ovaj Dečko u sredini je iz Rijeke !!! Bravo Hrvatska !!! I Prestanite stalno o Vijestima iz pokrajine srpie koja živi 20 godina unazad !!!! To nikog ne zanima !!! Izjave Bolesnika promuklih Psihički I Do smrti Zavidnih !!!!!!!

IB
ibiza
16:32 07.08.2018.

daj vec jednom dokazite da ste napredovali stim elektricnim autima a cijena isto mora stimati

ME
Menjik
17:22 07.08.2018.

zasto sve te napredne aute dizajnirate tako da ih nitko ne želi kupiti. nezna se koje vozilo na struju je ruznije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije