Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSJET SVETOJ NEDELJI

Nico Rosberg objavio video nakon posjeta Rimcu: Pogledajte koju je jurilicu vozio

Screenshot
18.11.2020.
u 09:53

Kada bih morao pogađati, rekao bih da je ovo bilo 2,6 sekundi do 100 kilometara na sat, a Rimac postiže tu brzinu za 1,9 sekundi, rekao je Rosberg nakon vožnje Taycana

Nekadašnji svjetski prvak Formule 1 Nico Rosberg (35) objavio je na svom YouTube kanalu kako je izgledao njegov posjet tvrtki Mate Rimca, Rimac Automobili.

– Gle, pa ovdje je i Taycan. Kada sam ga ugledao, pomislio sam: "Što ovo radi ovdje?". Naime, Porsche ima 15 posto vlasničkog udjela u tvrtki Rimac automobili i jako sam uzbuđen što ću imati priliku voziti ovaj auto – rekao je na početku videa Rosberg.

Odradio je i probnu vožnju u Taycanu.

 

– Kada bih morao pogađati, rekao bih da je ovo bilo 2,6 sekundi do 100 kilometara na sat, a Rimac postiže tu brzinu za 1,9 sekundi – komentirao je.

Nakon probne vožnje, obišao je Rimčev proizvodni pogon.

Rimac se zahvalio Rosbergu što ih je došao posjetiti te naglasio kako je, prije svega deset godina, tvrtka bila samo on i jedna garaža. Iako su još u fazi širenja, istaknuo je, danas se nalaze na čak osam lokacija, pišu 24 sata.

– Ovo je prvi auto na kojem smo radili. Iskreno, nismo imali pojma što radimo i vrlo brzo smo ostali bez novca, investitori su nas zeznuli pa smo bili prisiljeni započeti suradnju s drugim proizvođačima automobila. Naš prvi veliki projekt bio je s Koenigseggom – govorio je Mate Rimac pokazavši prvi model svog automobila koji je izrađen 2011. godine.

 

Ključne riječi

Komentara 4

JU
jurajuric120
11:39 18.11.2020.

jedini čovek koji ga je zapapril Hamiltonu. rešpekt za Rosberga. da je ostal u Mercedesu, Hamilton bi se mogel samo plakati. jedan od najboljih vozača F1 u povijesti, rame uz rame Laudi, Mihaelu, Seni itd...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije