Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mini obitelj

Našim cestama samo jedan Mini pojuri 238 km/h

'MiniJCW01_nnn_aut_040511'
Foto: ''
1/3
11.05.2011.
u 08:50

Čekali su nas Mini, Mini Cabrio, Mini Clubman, Mini Countryman, ali svi su htjeli sjesti za volan Minija JCW

To su čista zabava i užitak. Vožnja Minija, naravno. Zbog toga nas je veselio poziv BMW-a u njihovu središnjicu u predgrađu Münchena, na obiteljsko okupljanje Minija. Čekali su nas svi članovi - Mini, Mini Cabrio, Mini Clubman i Mini Countryman - i to u svim verzijama: One, Cooper, Cooper S, dizelski modeli i, naravno, njegovo veličanstvo, sportski Mini John Cooper Works. Zanimljivo, i "običan" Cooper gotovo se jednako dobro vozi kao i JCW (u svakom slučaju, pohvalno za civilnu verziju). Razlika je, ipak, u brzini.

Omiljen nogometašima

Minijev top-model ima strašna ubrzanja. Do stotke juri za 6,5 s, a dostiže 238 km/h. Na autocesti ide kao raketa, a zavoji su ionako Minijeva specijalnost. Pogotovo kada vam domaćini odrede rutu kojom se zavojitom cestom dolazi do 2000 metara visine u bavarskim Alpama.

Fascinira i dubok, reski zvuk 1,6-litrenog turbobenzinca sa 211 KS. Od Cooper S modela ima 27 KS više i to se i te kako osjeti pri ubrzanjima i nešto manje u krajnjoj brzini (Cooper S juri 225 km/h). Razlikuju se i u cijeni: JCW stoji 265.778 kuna, a Cooper S 202.028 kuna. Isplati li se toliko doplatiti? Racionalno - ne, ali kupac JCW-a osjećat će se zaista posebno, jer hrvatskim cestama trenutačno vozi jedan jedini primjerak, dok Cooper S vozi "pola" Dinamove svlačionice.

Nedostaje Countryman

Izgled JCW izvedbe je decentan. Odaju ga tek mali natpisi John Cooper Works i dvije crte na prednjoj haubi. U JCW verziji mogu se naručiti i Clubman te Cabrio modeli. Legendarna britanska radionica koja nosi ime po još legendarnijem konstruktoru sportskih i reli automobila još samo nije preradila Mini Countryman. Ne znači da neće.

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 4

NJ
njurgule
16:01 13.05.2011.

Pa koja budala bi se usudio voziti 238 km sa ovom peglicom,to bi bilo isto kao kad bi covjek vozio bmw 5 400 km!

LI
Liburn
16:28 01.06.2011.

Hm, ja sam u Njemackoj sa svojom Mazdom 2 (75 ks) dostizao preko 200 km/h (na brojcaniku), naravno nema govora o velikim ubrzanjima, a i za postizanje te brzine je bila potrebna lagana nizbrdica, zapravo onaj dio od Frankfurta do Kölna je idealan (malo gore, malo dolje), a ni onaj od Münchena pa do Nürnberga nije za bacit.

ST
stripy
15:33 19.05.2011.

E pa da si ikad vozio mini znao bi o čemu je rječ..... PiLA JE PRVA LIGA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije