Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
67. salon automobila

Narodski Duster i električni koncepti privukli najveću pozornost

sajam automobila u Frankfurtu
Foto: Mladen Miličić
1/9
12.09.2017.
u 15:44

Najviše premijera dolazi iz sve popularnije SUV klase automobila u kojoj su najznačajniji noviteti VW T-Roc, Škoda Karoq, Seat Arona, Hyundai Kona, Kia Stonic, Porsche Cayenne, kao i nova Dacia Duster

Više od 50 svjetskih premijera automobila predstavljeno je danas u Frankfurtu na najvećem svjetskom sajmu automobila i prateće opreme za oko 10.000 novinara iz cijelog svijeta.

Unatoč brojnim izostancima velikih proizvođača poput Nissana, Peugeota, Fiata i Volva, uobičajna gužva i glamur nisu izostali. Iako se osjeća izostanak inače velikog broja atraktivnih hostesa uz automobile.

sajam automobila u Frankfurtu
1/9

Najviše premijera dolazi iz sve popularnije SUV klase automobila u kojoj su najznačajniji noviteti VW T-Roc, Škoda Karoq, Seat Arona, Hyundai Kona, Kia Stonic, Porsche Cayenne, kao i nova Dacia Duster. Narodski model Dacije, čija je unutrašnjost sada privlačnija i sofisticiranij, privukao je veliku pozornost i stvorio velike gužve jer su stotine novinara željeli sjesti u novi kokpit Dustera. Jaki su i noviteti kod sportskih automobila, Renault je predstavio novi Megane R.S., Opel Insigniju GSI, Suzuki Swift Sport, a Ferrari novi model Portofino.

Budućnost je svakako pogon na struju i autonomna vožnja, pa su mnogi proizvođači, pogotovo njemački koji izlažu na domaćem terenu, a pritisnuti su kritikama da prema novim tehnologijama kaskaju za japanskim proizvođačima i američkom Teslom, predstavili koncepte električnih i samovozećih vozila.

Tako Volkswagen najavljuje skoru serijsku proizvodnju svojih koncepata na struju I.D. Crozz sa 600 km dometa i I.D. Buzz, Mercedes koncepta EQA, dok je BMW uz električni Mini najavio i koncept BMW i5 kao konkurenta Teslinom Modelu 3, koji je uz 600 km dometa na tržište stiže 2021. godine . Dakako, Toyota je izložila svoju cjelokupnu gamu hibrida, a Honda novi CR-V hybrid.

A najglamurozniji superautomobil na sajmu jest Mercedes-AMG Project One sa više od 1000 KS, tehnologijom iz F1 i cijenom od 2,7 milijuna eura.

Komentara 2

MO
moriss77
16:37 12.09.2017.

Nista posebno, da mogu birat jednog dana izabrao bih porsche paranema

CA
car13
18:37 12.09.2017.

Izgleda ko seksualno pomagalo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije