Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVI SPEKTAKL

Na ZG Auto Showu 70 premijera i izlagači iz 33 države

Audi Q2
Foto: DPA/PIXSELL
1/5
01.04.2016.
u 15:04

Najsretniji posjetitelji će osvojiti i vrijedne nagrade, glavna nagrada je automobil VW up!

Nakon dugih osam godina u Zagreb se vraća pravi automobilski spektakl. Na Zagreb Auto Showu koji se otvara u utorak 5. travnja (za građane od 16 do 21 sat) nastupa ukupno 440 izlagača iz 33 zemlje, u 14 paviljona Zagrebačkog velesajma na 70.000 četvornih metara moći će se vidjeti ukupno 70 premijera među kojima prednjače noviteti povišenih “terenskih” crossover i SUV vozila, a neće nedostajati ni automobila na struju.

Poseban spektakl bit će četiri svjetske vicepremijere automobila koji su prije samo mjesec dana prvi put izloženi na najznačajnijem svjetskom autosajmu u Ženevi, Audijeva gradskog crossovera Q2, prvog Seatova SUV vozila Ateca, novog VW Tiguana i hrvatskog ponosa Rimac Concept_S. Među 34 hrvatske premijere automobila moći će se vidjeti novi Renault Scenic i Talisman, Kijini noviteti Sportage i Optima, Toyotini ekološki modeli, novi hibrid Prius i Mirai na vodik i prvi Hyundaijev hibridni model Ioniq, ali i Elantra, Santa Fe te relijaški WRC i20.

Suzuki predstavlja Baleno, a bit će predstavljeni i novi Mercedes E-Klasa i S 500 cabrio, atraktivni Ford Mustang, sportski BMW M2 i BMW X5, Mini Cabrio, Infiniti Q30, DS3, Nissanovi sportski modeli GT-R Nismo i 370 Z Nismo... Posebnu pozornost privući će dva konceptna automobila, Mazdina studija SUV-a Koeru i Audijev prvi električni SUV koncept e-tron quattro. Vidjet ćemo i 27 premijera motocikala i mopeda te deset premijera gospodarskih vozila. U utorak 5.4. će salon za građane biti otvoren od 16 do 21 sat, u srijedu i četvrtak od 10 do 21 sat, a u petak od 10 do čak 23 sata ("dugi petak"), dok će u subotu i nedjelju posjetitelji moći razgledati salon od 9 do 21 sat.

- Povratak salona će i za turizam grada Zagreba imati velike koristi što dokazuje i rezerviranost  hotela idućeg tjedna, pogotovo onih s 4 i 5 zvjezdica - istaknula je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.

Ulaznica za jednokratni posjet iznosi 35 kuna, za učenike, studente i umirovljenike 25 kuna, a za obiteljsku ulaznicu treba se izdvojiti (2 odraslih i dvoje djece) 90 kuna. Ulaznica za stalni posjet je 110 kuna.

Najsretniji posjetitelji će osvojiti i vrijedne nagrade, glavna nagrada je automobil VW up!, a ostale su ulaznice utakmice hrvatske reprezentacije za Europsko prvenstvo u nogometu, električni bicikl...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije